r
Nosalty Logó

Chia magos keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Chia magos keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2778 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 417 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 280 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    141.7 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1446.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    342.3 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 2778 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 417 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a chia magokkal. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd lassan hozzákeverjük a mézet, tejet, vaníliát és a tojást. A vajas masszát elkeverjük a liszttel, éppen hogy összeálljon a tészta, majd hozzáforgatjuk az apróra vágott aszalt gyümölcsöket és csokoládét.
  2. A masszát fóliába tekerjük, kissé téglalap alakú hasábot formálunk belőle, és fél órára betesszük a mélyhűtőbe.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a masszából vékony szeleteket vágunk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Nagyjából 10-12 percig sütjük, és hagyjuk hűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2220
  • Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 25.

Ajánló

Én sárgabarackot és mazsolát használtam, de nyugodtan mehet bele áfonya, szilva, akár olajos magvak is. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eleinte "Jó reggelt"-szerűségű keksz elkészítésének indult, végül aszalt gyümölcsös, vajas kekszet lett belőle, de legalább finom puha maradt, nem száradt ki semennyire. 

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...