r
Nosalty Logó

Chia magos és goji bogyós beigli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Chia magos és goji bogyós beigli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

töltelék

kenéshez

Összesen 316 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

töltelék

kenéshez

Összesen 3796 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

töltelék

kenéshez

Összesen 396 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 316 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.6 g

Zsír

  • Összesen
    220.7 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    822 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2922.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    806 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    1247 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1422 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 3796 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 396 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

kenéshez

Elkészítés

tészta

  1. A lisztet, édesítőszert, élesztőt összekeverjük.
  2. Belemorzsoljuk a tojássárgáját, zsírt és a vajat.
  3. Annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
  4. Fóliával letakarjuk, és a hűtőbe tesszük, míg a tölteléket elkészítjük.

töltelék

  1. A goji bogyókat hosszában kettévágjuk. Egy csészében felhasználásig félretesszük.
  2. A chia magot ledaráljuk.
  3. A chia maghoz keverjük az édesítőszert. Félretesszük. (A chia mag nagy nedvszívó hatású, így csak felhasználás előtt érdemes a tejjel összekeverni, mert pár perc alatt megszilárdul a keverék. Ha véletlen mégis bekevertük, akkor további tejjel lazíthatjuk, de már csak felhasználás előtt!)

kenéshez

  1. A tésztát két részre osztjuk, és lisztezett deszkán az egyiket 30x40cm-es téglalapra nyújtjuk.
  2. Az édesítőszeres chia maghoz keverünk 5-6 evőkanál növényi tejet, hogy kenhető keveréket kapjunk.
  3. A chia mag keverékének felét a tésztára kenjük, hogy egy 2-3 cm széles keret a tészta minden oldalán üresen maradjon.
  4. A goji bogyó felét a chia magra szórjuk, tenyérrel belenyomkodjuk.
  5. A tészta üresen maradt széleit a töltelékre hajtjuk, lenyomkodjuk. Ez megakadályozza majd, hogy a töltelék kifolyjon. Igaz, a chia mag megszilárdul, kiszivárgásra semmi esély.
  6. Feltekerjük, és egy alacsony peremű tepsire helyezzük.
  7. A másik adag tésztát is kinyújtjuk lisztezett tepsin 30x40cm-es téglalapra.
  8. Ha a chia mag megkeményedett, semmi baj. Adjunk hozzá még 3-4 evőkanál növényi tejet, vagy többet, ha kell. Kenjük a tésztára, és szórjuk meg goji bogyóval, nyomkodjuk le. Tekerjük fel, és tegyük a tepsire.
  9. A bejgliket megkenjük a tojássárgájával. Hagyjuk megszilárdulni minimum 15 perc alatt.
  10. A tojásfehérjét villával kicsit felverjük. Majd megkenjük a bejgliket a tojásfehérjével. Hagyjuk megszikkadni 15 perc alatt.
  11. Addig előmelegítjük a sütőt 200 Celsius fokra.
  12. Villával szurkáljuk meg a bejgliket, mielőtt a sütőbe tennénk őket.
  13. A bejgliket 20 percig 200 Celsius fokon, majd 25 percig 190 Celsius fokon sütjük.
  14. Hagyjuk teljesen kihűlni őket. Szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 2158
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 13.

Ajánló

Az egészséges táplálkozásra törekvőknek mindenképpen érdemes kipróbálni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A párom egyik kedvence, bármilyen hihetetlenül hangzik is... A goji bogyó egészséges módon járul hozzá a töltelék édességéhez. A chia mag a zsírsavak egyensúlyban tartásában segít, főleg a karácsonyi lakomák idején.

Hozzávalók

tészta

töltelék

kenéshez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...