r
Nosalty Logó

Cheddar sajtos-fenyőmagos lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Cheddar sajtos-fenyőmagos lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1299 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2598 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 273 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    72.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5079.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    1110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    993 mg
  • Nátrium
    2734 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 1299 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    144.8 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10159.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    2221 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1987 mg
  • Nátrium
    5467 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    440.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1012 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    990 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 2598 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1067.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    574 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vízben feloldjuk az élesztőt, a sót, a cukrot, és beleöntjük az olívaolajat, majd ehhez szépen fokozatosan hozzákeverjük a lisztet. Amikor elválik az edény falától akkor jó. Kivesszük megkenjük olajjal, és félretesszük kelni.
  2. Amikor kb. a kétszeresére duzzadt már, akkor kivesszük és alaposan, gyors mozdulatokkal átdagasztjuk a tésztát, és megint visszarakjuk pihenni.
  3. A sütőt előmelegítjük 180C fokra alsó felső melegítére, és szépen finomra reszeljük a sajtot, a hagymát pedig cikkekre vágjuk.
  4. A tésztát elővéve 4 részre szedjük, kinyújtjuk lepényformára, kiolajozott tepsibe tesszük a lepényeket, tetejüket olívaolajjal permetezzük, gazdagon megszórjuk a chedarral, majd a fenyőmaggal, és legvégül pedig a lilahagymával sózzuk, borsozzuk.
  5. A sütőben addig sütjük, amíg a tészta széle enyhén aranybarna színt kap, továbbá a fenyőmagok kicsit elkzedenek megpirulni.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11483
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 22.

Ajánló

Lehet előétel, vagy vacsora, de reggeliként is megállja a helyét. Kockákra vagy kis cikkekre vágva igen sikeres vendégváró falatka válhat belőle, a megfelelő félszáraz fehérbor kíséretében.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lepények kenyértésztából készült lapos tésztakorongok, valamilyen könnyű feltéttel, ami kiemeli a kenyértészta természetes ízét. Ezen a feltéten persze millióféleképp lehet változtatni, egy kevés tejföllel megkenve, és szalonnát a tetejére dobálva, egészen más a feelingje. Itt a fenyőmag és a finom cheddar sajt közös, mély íze emeli ki a ropogós lepénytészta friss zamatát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...