r
Nosalty Logó

Chawanmushi

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Oli
Chawanmushi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 571 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2030.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    1314 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 284 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4061 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    971 mg
  • Nátrium
    2627 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    199 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 571 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    525.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet és a halfilét apró kockákra vágjuk, a gombát pedig vékony szeletekre. A tojásokat – lehetőleg buborékmentesen – verjük fel, majd adjuk hozzá a dashit, szójaszószt, sót, szakét, cukrot. Az egészet szűrjük át egy gézdarabon, hogy szép, egyenletes állaga legyen.
  2. Először a csirke, hal, gomba – opcionálisan, ha be lehet szerezni: ginkgo mag, kamaboko (színes halkészítmény, általában rózsaszín és fehér, nagyon dekoratív) – kerüljön a csészék aljába. Majd a tojásos keveréket töltsük rájuk és fedjük le – alufólia is kiválóan alkalmas erre - az edénykét.
  3. Egy nagyobb lábasban tegyünk fel kb. egy ujjnyi vizet forrni. Ha már felforrt, vegyük takarékra és helyezzük bele a kis edénykéket, majd tegyünk rá fedőt. Körülbelül 15 percig gőzöljük őket. Ellenőrzésképp: ha egy pálcikát szúrunk az elegybe és tiszta folyadék jön fel, akkor késznek nyilváníthatjuk a chawanmushinkat. Dísznek egy szép petrelyelyemlevelet tehetünk a tetejére. (Forrás: Nishizawa Tomoyuki, A JAPÁN KONYHA; Aladdin konyhája, Minerva, 1986, 211-237. oldal, Elektronikus kiadás: Terebess Ázsia E-Tár)
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19390
  • Feltöltés dátuma: 2008. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A chawanmushi szó szerint gőzölt teáscsészét jelent és nem túl “japános” módon, azaz kanállal fogyasztják. Előételként szerepel, habár a japán étkezéskor minden fogás egyszerre kerül az asztalra, így ki-ki maga dönti el, hogy milyen sorrendben kezd hozzá a fogásokhoz. Az elkészítése nagyon egyszerű, s hamar nagy kedvenccé válhat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...