r
Nosalty Logó

Charlotte torta eperrel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Charlotte torta eperrel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 1387 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 5534 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 226 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    477 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    879.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    528 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    464 micro
Összesen 1387 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    324.8 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1907 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3516.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    906 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1419 mg
  • Nátrium
    816 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    560.2 g
  • Cukor
    402 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1257.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2112 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    308 mg
  • D vitamin:
    381 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    1187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2078 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1855 micro
Összesen 5534 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. Piskóta: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukor egyharmadával, majd a maradék cukorral kemény habbá verjük a tojások fehérjét.
  2. A kétféle habot egy fakanállal óvatosan egybeforgatjuk, közben kanalanként a sütőporos lisztet is hozzáadjuk.
  3. A piskótahab nagyobb részét egy sütőpapírral bélelt 40x37 cm-es tepsibe simítjuk.
  4. Sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-18 perc alatt, ez sütőfüggő. A sütés első harmadában ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert összeesik a piskótánk, de vigyázzunk, ne szárítsuk ki!
  5. Ha megsült, egy porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk, és lehúzzuk róla a papírt, majd feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.
  6. A maradék piskótahabot egy sütőpapíros tepsibe simítjuk, 22 cm átmérőjű kör alakban, majd az előbb leírt módon megsütjük.
  7. Közben a kihűlt piskótát megkenjük a lekvárral, feltekerjük, és legalább 1 órát állni hagyjuk, hogy a lekvárral jól egybeálljon.
  8. Egy 22 cm átmérőjű mély tálat folpackkal kibélelünk úgy, hogy bőven túllógjon a tál peremén.

Krém

  1. 15 dkg megmosott epret pürésítünk, és egy szűrőn átszűrjük a magokat.
  2. Kikeverjük a tejfölt, a cukrot és a mascarponét, majd hozzáadjuk az eperpépet, és simára keverjük.
  3. A jól lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, és a tejfölös masszába forgatjuk.
  4. A zselatint a leírás szerint elkészítjük, kissé hűlni hagyjuk, majd vékony sugárban a tejszínes krémbe forgatjuk.
  5. Ezután az apró darabokra vágott 15 dkg epret szintén hozzákeverjük.
  6. Összeállítás: a vékonyan felszeletelt piskótatekerccsel kibéleljük a tálat, beleöntjük az epres krémet, befedjük a piskótakörrel, betakarjuk, és egy éjszakára hidegre tesszük.

Díszítés

  1. Másnap óvatosan egy süteményes tálcára borítjuk, tortazselével átfényezzük, felvert tejszínnel és eperszemekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x37
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17985
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Charlotte torta eperrel
Katharosz 499 recept

Ez egy nagyon finom, ünnepi torta, és a látszat ellenére nem bonyolult az elkészítése. Én anyák napjára készítettem el, bátran próbáljátok ki! A gyümölcsöt ízlés és szezon szerint variálhatjuk benne.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...