Charlotte torta eperrel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskóta
-
96g tojás121 kcal
-
18g cukor68 kcal
-
26g finomliszt96 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
75g eperdzsem209 kcal
Krém
-
63g tejföl124 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
75g eper23 kcal
-
4g zselatin13 kcal
Díszítés
-
50g habtejszín146 kcal
-
10 kcal
-
3g tortazselé10 kcal
-
50g eper15 kcal
Összesen
1387
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskóta
-
385g tojás484 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
105g finomliszt382 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
300g eperdzsem834 kcal
Krém
-
250g tejföl495 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
300g eper90 kcal
-
15g zselatin50 kcal
Díszítés
-
200g habtejszín584 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
-
200g eper60 kcal
Összesen
5534
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskóta
-
15.6g tojás20 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
4.3g finomliszt15 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
12.2g eperdzsem34 kcal
Krém
-
10.1g tejföl20 kcal
-
10.1g mascarpone41 kcal
-
10.1g habtejszín30 kcal
-
4.9g cukor19 kcal
-
12.2g eper4 kcal
-
0.6g zselatin2 kcal
Díszítés
-
8.1g habtejszín24 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.5g tortazselé2 kcal
-
8.1g eper2 kcal
Összesen
226
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.9 g
Zsír
-
Összesen 81.2 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 477 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 879.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 226 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 355 mg
-
Nátrium 204 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140 g
-
Cukor 100 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 314.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 528 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 95 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 297 mg
-
Retinol - A vitamin: 519 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 464 micro
Összesen
1387
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.5 g
Zsír
-
Összesen 324.8 g
-
Telített zsírsav 131 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1907 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3516.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 160 mg
-
Kálcium 906 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 193 mg
-
Foszfor 1419 mg
-
Nátrium 816 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 560.2 g
-
Cukor 402 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1257.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2112 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 308 mg
-
D vitamin: 381 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 365 micro
-
Kolin: 1187 mg
-
Retinol - A vitamin: 2078 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 365 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1855 micro
Összesen
5534
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
226
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
7 db tojás
-
7 ek cukor
-
7 evőkanál finomliszt
-
1 késhegynyi sütőpor
Krém
-
2.5 dl tejföl
-
25 dkg mascarpone
-
2.5 dl habtejszín
-
12 dkg cukor
-
30 dkg eper
-
1.5 dkg zselatin
Díszítés
-
2 dl habtejszín
-
1 ek vaníliás cukor
-
20 dkg eper
Elkészítés
Piskóta
- Piskóta: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukor egyharmadával, majd a maradék cukorral kemény habbá verjük a tojások fehérjét.
- A kétféle habot egy fakanállal óvatosan egybeforgatjuk, közben kanalanként a sütőporos lisztet is hozzáadjuk.
- A piskótahab nagyobb részét egy sütőpapírral bélelt 40x37 cm-es tepsibe simítjuk.
- Sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-18 perc alatt, ez sütőfüggő. A sütés első harmadában ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert összeesik a piskótánk, de vigyázzunk, ne szárítsuk ki!
- Ha megsült, egy porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk, és lehúzzuk róla a papírt, majd feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.
- A maradék piskótahabot egy sütőpapíros tepsibe simítjuk, 22 cm átmérőjű kör alakban, majd az előbb leírt módon megsütjük.
- Közben a kihűlt piskótát megkenjük a lekvárral, feltekerjük, és legalább 1 órát állni hagyjuk, hogy a lekvárral jól egybeálljon.
- Egy 22 cm átmérőjű mély tálat folpackkal kibélelünk úgy, hogy bőven túllógjon a tál peremén.
Krém
- 15 dkg megmosott epret pürésítünk, és egy szűrőn átszűrjük a magokat.
- Kikeverjük a tejfölt, a cukrot és a mascarponét, majd hozzáadjuk az eperpépet, és simára keverjük.
- A jól lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, és a tejfölös masszába forgatjuk.
- A zselatint a leírás szerint elkészítjük, kissé hűlni hagyjuk, majd vékony sugárban a tejszínes krémbe forgatjuk.
- Ezután az apró darabokra vágott 15 dkg epret szintén hozzákeverjük.
- Összeállítás: a vékonyan felszeletelt piskótatekerccsel kibéleljük a tálat, beleöntjük az epres krémet, befedjük a piskótakörrel, betakarjuk, és egy éjszakára hidegre tesszük.
Díszítés
- Másnap óvatosan egy süteményes tálcára borítjuk, tortazselével átfényezzük, felvert tejszínnel és eperszemekkel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x37
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 118
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 17998
- Feltöltés dátuma: 2014. május 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Katharosz
499 recept
Ez egy nagyon finom, ünnepi torta, és a látszat ellenére nem bonyolult az elkészítése. Én anyák napjára készítettem el, bátran próbáljátok ki! A gyümölcsöt ízlés és szezon szerint variálhatjuk benne.