r
Nosalty Logó

Carnival tortelli

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Carnival tortelli
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

fánk tésztához

töltelékhez

658
Kalória
11.6g
Fehérje
50.7g
Szénhidrátok
44.9g
Zsír
103.7g
Víz
243.5g
Koleszterin
1.1g
Rost
14.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

fánk tésztához

töltelékhez

Összesen 658 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

fánk tésztához

töltelékhez

Összesen 2628 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

fánk tésztához

töltelékhez

Összesen 252 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    103.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 658 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    179.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    974 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1539.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.9 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    414.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1040 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    780 mg
  • Retinol - A vitamin:
    995 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1195 micro
Összesen 2628 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 252 kcal

Elkészítés

fánk tésztához

  1. Egy kisebb láboskában felforraljuk a vizet a sóval és a margarinnal.
  2. Ezután hozzáöntjük a lisztet, és tűzön jól elkeverjük. Az sem baj, ha a liszt egy kicsit serceg, sül.
  3. Ezután levesszük a tűzről, és kézi elektromos dagasztóval egyenként belekeverjük a tojásokat. A keverés kb. 15-20 percig tart. Jól kidolgozott tésztát kell kapnunk.
  4. A fánktésztát ezután pihentetjük 30 percet.
  5. Egy kisebb lábasban felforrósítjuk az olajat, és kis kanállal beleszaggatjuk a fánkokat. Letakarjuk fedővel. Amikor szép aranybarna, megfordítjuk a fánkokat, majd ismét letakarjuk az edényt. Így a tortellik szépen megduzzadnak!
  6. Papírtörlőre szedjük, és lecsepegtetjük róla az olajat.

töltelékhez

  1. A tojások sárgáját és a cukrokat fehéredésig keverjük egy lábaskában.
  2. Ezután hozzátesszük az étkezési keményítőt és a tejet. Simára keverjük.
  3. Közepes lángon besűrítjük, és amikor a krém állagot elértük, levesszük a tűzről. Hűlni hagyjuk.
  4. A langyos krémet habzsákba tesszük. A kihűlt fánkocskákat hegyes késsel bevágjuk, és megtöltjük a vaníliás krémmel.
  5. Tálra rakjuk, és porcukorral meghintve kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Ennek az olasz fánkocskának a receptje már régóta nem került a kezembe. Most ezt kérte a családom hétvégi sütinek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Croque monsieur

Éljen a sajtos szendvics! Sajtos szendvics és sajtos szendvics közt óriási különbség lehet. Főként, ha a mérleg egyik oldalán a croque monsieur áll. A francia bisztrókban és bárokban ...

Slambuc

Alföldi pásztor étel. Fogyókúrázóknak nem ajánlom. Elkészítése nagyon munkaigényes, a rázogatós része kemény fizikai munka. Nőknek nem ajánlom. Ezt nálunk apósom készíti.

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!