r
Nosalty Logó

Carbonara torta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Carbonara torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 917 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2750 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3151.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    2133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    410 micro
Összesen 917 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.4 g

Zsír

  • Összesen
    148.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9453.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1716 mg
  • Nátrium
    6398 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    759 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    253 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    853 micro
  • Kolin:
    941 mg
  • Retinol - A vitamin:
    749 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1231 micro
Összesen 2750 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    968.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzzük meg a spagettit sós vízben, majd csepegtssük le.
  2. Keverjük össze a tojásokat a tejszínnel és a fűszerekkel, és öntsük hozzá a langyos spagettit.
  3. Olívaolajon pirítsuk le az apró kockára vágott bacont, majd ha egy picit kihűlt, az olajjal együtt öntsük a spagettire, és keverjük össze. Reszeljük rá a sajtot, és azzal is forgassuk össze. Egy kicsit hagyjunk a tetejére is, hogy majd szépen rápiruljon.
  4. Olajozzunk ki egy 18 cm-es, kapcsos tortaformát, és öntsük bele a keveréket. Oldalt egy kicsit kifolyhat a szósz, így jobb ha teszünk a tortaforma alá még egy tálcát és egy alufóliát. Süssük 180 fokon 35 percig.
  5. Ízlés szerint elbírja még az étel a fokhagymát vagy a friss rozmaringot is. Mi sok sajttal és egy kis tejföllel tálaltuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6691
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti carbonara titka az, hogy a sokfelé elterjedt tejszín helyett tojással készül. Aláírjuk, a tojás igazán krémessé és tartalmassá teszi ezt az ételt, de mi ez esetben a tejszínt sem hagytuk ki belőle. A tortaformának hála pedig sokkal mutatósabb főétel kerekedett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...