r
Nosalty Logó

Carbonara-pizza megúszósan

Gerzsenyi Flóra
Carbonara-pizza megúszósan
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

516
Kalória
23.2g
Fehérje
34.6g
Szénhidrát
35.1g
Zsír
35.2g
Víz
255.9g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
2.1g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 516 kcal
  • 18% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 3097 kcal
  • 18% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 18% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1523.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    807 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 516 kcal
  • 18% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    139.1 g

Zsír

  • Összesen
    210.4 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1535 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9143.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    2217 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    1851 mg
  • Nátrium
    4844 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    207.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    211.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    934 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    300 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    1001 mg
  • Retinol - A vitamin:
    910 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1338 micro
Összesen 3097 kcal
  • 18% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    977.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    518 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 329 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 300 fokra.
  2. Vágjuk csíkokra a szalonnát, és serpenyőben, olívaolajon süssük ropogósra. Pirítás közben dobjunk hozzá egy zúzott fokhagymát az íze és illata végett. Miután elkészült, tegyük félre a kisült zsírjával együtt.
  3. Ezután vágjuk kockákra a mozzarellát, és reszeljük le a parmezánt, vagy vegyünk eleve reszeltet. Tegyük egy tálba a tojássárgájákat és az egy egész tojást. Jól habosítsuk fel őket, és adjunk hozzá frissen őrölt borsot és a reszelt sajtot. Adja hozzá a szalonnás-olajas zsírt, ez segít emulgeálni az egészet. Annyi sajtot adjuk hozzá, amíg a keverék sűrű és krémes lesz.
  4. A kész pizzatésztát terítsük ki, öntsünk olívaolajat a szélekre és a közepére, majd szórjunk rá kevés parmezánt és a mozzarellát.
  5. Helyezzük előmelegített forró tepsire, és mehet a sütőbe 1-2 percre, hogy enyhén megsüljön alul-felül. Ez azért kell, hogy a szósztól ne ázzon el a tészta. Miután a pizza részben megsült, vegyük ki, és kenjük meg a tojáskeverékes carbonara-szósszal. Szórjuk meg még egyszer bőségesen mozzarellával és parmezánnal, majd tegyük vissza a sütőbe.
  6. Addig süssük, amíg a héja kissé megpirul, és a sajt megolvad. (2-3 perc) Ha kész a pizza, vegyük ki a sütőből, szórjuk meg a pirított szalonnával és friss snidlinggel vagy rozmaringgal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 5 p
  • Sütés hőfoka: 300 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Szeretitek a pizzát, és szeretitek a carbonárát is? Hát akkor miért ne élveznétek egyszerre a kettőt? Bizony, készítettünk egy pizzát carbonárás alappal. Ha most az gondoljátok, hogy ez őrültség és gasztrobarbárság, akkor muszáj megsütnötök, mert bomba!

További receptek

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...