r
Nosalty Logó

Kolbászos carbonara hamis savanyúkáposzta-kimchivel, ahogy Balázs Barbi készíti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
0 csillag • 0 értékelés •0 hozzászólás

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
#Házimenza | Kolbászos carbonara hamis kimchivel, ahogy Balázs Barbi készíti | Nosalty
0 seconds of 6 minutes, 39 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Next Up
Kínai szezámmagos csirke
00:39
00:00
06:39
06:39
 
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

házi tojásos tészta

carbonara

hamis kimchi

Összesen 616 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

házi tojásos tészta

carbonara

hamis kimchi

Összesen 2462 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

házi tojásos tészta

carbonara

hamis kimchi

Összesen 268 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2092 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    1594 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    499 micro
Összesen 616 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    109.8 g

Zsír

  • Összesen
    128.8 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8368 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    625 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    1058 mg
  • Nátrium
    6375 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    524 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    1003 mg
  • Retinol - A vitamin:
    512 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1998 micro
Összesen 2462 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    911.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    694 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 268 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

házi tojásos tészta

carbonara

hamis kimchi

Elkészítés

házi tojásos tészta

  1. A hozzávalókat egy nagyobb tálba kimérjük, majd nagyjából összedolgozzuk a tésztát.
  2. A félig begyúrt tésztát ezután belisztezett deszkára tesszük, és ott fejezzük be a gyúrását - akkor jó, ha szép sima a tészta felülete. Ekkor folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük rövid időre, hogy jobban kezelhető legyen.
  3. A pihentetett tésztát aztán több adagban kinyújtjuk vékonyra (ez történhet sodrófával vagy tésztanyújtógéppel is), picit feltekerjük/hajtogatjuk, majd késsel vékony csíkokra vágjuk.
  4. A kész tojásos tésztát lobogó vízben pár perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük, a főzővízből pedig félre rakunk fél decit a szószhoz.

carbonara

  1. A kolbászt felkockázzuk-csíkozzuk, majd az olívaolajon alaposan lepirítjuk.
  2. Közben egy tálkában összekeverjük a tojássárgákat a reszelt parmezánnal és kevés borssal, majd adunk hozzá egy keveset a tészta (picit pihentetett) főzővizéből is.
  3. A kifőtt tésztát a lepirított szalonnához adjuk, átforgatjuk, majd ha már nem tűzforró, akkor hozzáöntjük a tojássárgájás szószt. Fontos, hogy ne legyen túl forró semelyik összetevő, mert akkor a tojássárgája rántottává fő krémes szósz helyett.
  4. A kész kolbászos carbonárát azonnal tányérokra szedjük és a hamis kimchivel körítve tálaljuk.

hamis kimchi

  1. A fűszereket egy tálkában alaposan összekeverjük, majd összemasszírozzuk vele a lecsepegtetett savanyú káposztát.

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1023
  • Feltöltés dátuma: 2024. október 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Balázs Barbi, az Asszonypajtás konyhakalauza szakácskönyv szerzője imád egyszerű alapanyagokból izgalmas ételeket kitalálni és időnként csavarni egyet-egyet a klasszikusokon. Ezúttal a carbonarát gondolta újra, kolbászra cserélve a hagyományos olasz szalonnát, és bármilyen szentségtörés is, ki kell mondanunk: bizony felér az eredetihez! Mellé egy villámgyors hamis kimchit is készített a hagyományos savanyú káposzta okosan targetált fűszerezésével, ami nem csak a koreai konyha szerelmeseinek jöhet jól a rohanós hétköznapokon, de a távol-keleti ízekkel még csak barátkozni kezdőknek is egy kellemes átmenet lehet a két konyhakultúra között.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

házi tojásos tészta

carbonara

hamis kimchi

Címlapról ajánljuk

A 10 legolvasottabb gasztrointerjúnk az évben

Idén sem maradtatok aktuális, friss gasztrointerjúk nélkül, hiszen riportereink egész évben repültek a legmenőbb új helyekre és legzseniálisabb vendéglátósokhoz, séfekhez, cukrászokhoz, hogy kifaggassák őket egy-egy érdekfeszítő interjú érdekében. Olvassátok újra azokat, melyek a legolvasottabbak voltak idén!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!