Capuccino kocka Emi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
tekovacs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
6g finomliszt20 kcal
-
6g rétesliszt20 kcal
-
8g porcukor29 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
47 kcal
-
1 kcal
A krémhez
-
31g margarin224 kcal
-
31g porcukor121 kcal
-
75g tej42 kcal
-
43 kcal
-
1 kcal
-
5 kcal
-
0g őrölt kávé0 kcal
A csokimázhoz
Összesen
751
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
45g finomliszt164 kcal
-
45g rétesliszt164 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
9 kcal
A krémhez
-
250g margarin1793 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
600g tej336 kcal
-
343 kcal
-
9 kcal
-
10g instant kakaópor38 kcal
-
0g őrölt kávé0 kcal
A csokimázhoz
Összesen
6009
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
2.3g finomliszt8 kcal
-
2.3g rétesliszt8 kcal
-
3g porcukor12 kcal
-
16.7g tojás21 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
2.2g napraforgó olaj19 kcal
-
0.2g cukrozatlan kakaópor0 kcal
A krémhez
-
12.7g margarin91 kcal
-
12.7g porcukor49 kcal
-
30.4g tej17 kcal
-
4.6g vaníliás pudingpor17 kcal
-
0.2g cukrozatlan kakaópor0 kcal
-
0.5g instant kakaópor2 kcal
-
0g őrölt kávé0 kcal
A csokimázhoz
Összesen
302
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 46.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 752.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 228 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 262 mg
-
Nátrium 214 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.1 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 37.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 416 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 394 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 267 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
751
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 70.8 g
Zsír
-
Összesen 369.9 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 168 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 107 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6020.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 1826 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 236 mg
-
Foszfor 2097 mg
-
Nátrium 1711 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 616.7 g
-
Cukor 443 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 298.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3331 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 53 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 330 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 172 micro
-
Kolin: 910 mg
-
Retinol - A vitamin: 3153 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2135 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1488 micro
Összesen
6009
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 305.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.3 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 160 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
302
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
3 evőkanál finomliszt
-
3 evőkanál rétesliszt
-
6 csapott ek porcukor
-
6 db tojás
-
1 csomag sütőpor
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
1 csapott ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
25 dkg margarin
-
25 dkg porcukor
-
6 dl tej
-
1 csapott ek cukrozatlan kakaópor
A csokimázhoz
Elkészítés
A tésztához
- A tésztát, mint a piskótát, szokásos módon kikeverjük, majd egy tepsiben megsütjük.
- Ha megsült, félbevágjuk, hogy két lapunk legyen.
- A tejet a pudinggal felfőzzük a tasakon lévő előírás szerint, és ha kihűlt, összekeverjük a margarinnal.
- A kész krémet kettéosztjuk, az egyik felét rákenjük a piskótára, a másik felébe keverjük a kakaót és őrölt kávét, majd rákenjük a sárga krémre.
- Rátesszük a másik lapot, és csokimázzal bevonjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 34x32
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 268
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 33995
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 01.
Ajánló
Szeletelés előtt jól hűtsük be. Legjobb előző este készíteni, másnap pedig szeletelni. Felvágni könnyebb, ha a kést forró vízbe mártjuk előtte.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
tekovacs
91 recept
Ezt a sütit sokan és sokféleképpen készítik, nekem ez a variáció vált be. Javaslom a csokimáz elkészítéséhez a kakaó, margarin és cukor arány betartását... Ezzel is annyit próbálkoztam, néha igazi csokit olvasztottam fel, de rájöttem, hogy ez a legjobb megoldás: ha megszárad, nem törik, könnyű szeletelni, és pont elég erre az adag sütire.