r
Nosalty Logó

Cappuccinós muffin forrócsoki krémmel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katica
Cappuccinós muffin forrócsoki krémmel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

631
Kalória
7.8g
Fehérje
60.1g
Szénhidrátok
39.8g
Zsír
20.2g
Víz
114.3g
Koleszterin
856.2mg
Rost
31.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 3786 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 295 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    610.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    239 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3662.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    986 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    1001 mg
  • Nátrium
    1525 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.4 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    121.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    516 micro
Összesen 3786 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    9.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 295 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A muffin formát előkészítjük, belerakjuk a kapszlikat, a sütőt előmelegítjük.
  2. A szárazanyagokat a cukor és a só kivételével összekeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
  3. A sárgáját a cukrokkal habosra keverjük, majd folytonos keverés közben beledolgozzuk az olajat is. Ezután felváltva beledolgozzuk a tejet és a szárazanyagot, majd óvatosan fellazítjuk a kemény fehérjehabbal.
  4. A tésztát belekanalazzuk a formába, és az előmelegített sütőben 180 C fokon 20 perc alatt készre sütjük. Sütőrácsra szedve hagyjuk a muffinokat teljesen kihűlni.
  5. Ha kihűltek, a tetejüket óvatosan levágjuk, közepükbe egy kis mélyedést készítünk, melyet habzsákba tett krémmel töltünk meg. A krém tetejére visszahelyezzük a levágott kalapokat, és a tetejét is krémmel díszítjük. Esetleg rakhatunk rá csokicseppet vagy csokireszeléket, esetleg csokidarát.

Krém

  1. A pudingot, a cukrot, a forrócsokit a tejjel egy teflon edényben csomómentesen elkeverjük, majd 5-6 perc alatt sűrűre főzzük.
  2. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd a vajjal habosra keverjük.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, és a kész krémet fellazítjuk vele.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon szeretjük a muffin minden változatát... sőt, ha krémes, az a csúcs!!! (12 db lesz ebből a mennyiségből...).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Citromos muffin

Elsősorban a citromrajongók figyelmébe ajánljuk ezt a könnyed muffint, ugyanis nemcsak a tésztába került bőségesen a gyümölcsből, de a kész muffint is meglocsoltuk kevés ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!