r
Nosalty Logó

Cappuccinós muffin forrócsoki krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Cappuccinós muffin forrócsoki krémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 3786 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 295 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    610.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    239 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3662.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    986 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    1001 mg
  • Nátrium
    1525 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.4 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    516 micro
Összesen 3786 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A muffin formát előkészítjük, belerakjuk a kapszlikat, a sütőt előmelegítjük.
  2. A szárazanyagokat a cukor és a só kivételével összekeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
  3. A sárgáját a cukrokkal habosra keverjük, majd folytonos keverés közben beledolgozzuk az olajat is. Ezután felváltva beledolgozzuk a tejet és a szárazanyagot, majd óvatosan fellazítjuk a kemény fehérjehabbal.
  4. A tésztát belekanalazzuk a formába, és az előmelegített sütőben 180 C fokon 20 perc alatt készre sütjük. Sütőrácsra szedve hagyjuk a muffinokat teljesen kihűlni.
  5. Ha kihűltek, a tetejüket óvatosan levágjuk, közepükbe egy kis mélyedést készítünk, melyet habzsákba tett krémmel töltünk meg. A krém tetejére visszahelyezzük a levágott kalapokat, és a tetejét is krémmel díszítjük. Esetleg rakhatunk rá csokicseppet vagy csokireszeléket, esetleg csokidarát.

Krém

  1. A pudingot, a cukrot, a forrócsokit a tejjel egy teflon edényben csomómentesen elkeverjük, majd 5-6 perc alatt sűrűre főzzük.
  2. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd a vajjal habosra keverjük.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, és a kész krémet fellazítjuk vele.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4914
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 29.

Ajánló

Én a kivájt tésztát meg szoktam locsolni egy kevés rummal és egy kis tejjel, majd belekeverem a krémbe. De lehet megszárítani is, és édes morzsaként használni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a muffin minden változatát... sőt, ha krémes, az a csúcs!!! (12 db lesz ebből a mennyiségből...).

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...