Cappuccino szelet Edit konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 28% Zsír
Hozzávalók a tésztához:
-
48g tojás61 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
6g finomliszt23 kcal
-
2 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A kávés krémhez:
A vaníliás krémhez:
A tetejére:
-
6 kcal
Összesen
622
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 28% Zsír
Hozzávalók a tésztához:
-
385g tojás484 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
18 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A kávés krémhez:
A vaníliás krémhez:
-
171 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
300g tej168 kcal
-
125g vaj896 kcal
A tetejére:
-
46 kcal
Összesen
4974
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 28% Zsír
Hozzávalók a tésztához:
-
21.7g tojás27 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
2.8g finomliszt10 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
4.8g napraforgó olaj42 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
A kávés krémhez:
-
0.3g cappuccino por0 kcal
-
2.8g víz0 kcal
-
14.1g tej8 kcal
-
2.5g vaníliás pudingpor10 kcal
-
5.6g porcukor22 kcal
-
7g vaj50 kcal
A vaníliás krémhez:
-
2.5g vaníliás pudingpor10 kcal
-
5.6g porcukor22 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
16.9g tej9 kcal
-
7g vaj50 kcal
A tetejére:
-
1.1g cukrozatlan kakaópor3 kcal
Összesen
279
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 41.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 763.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 226 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 274 mg
-
Nátrium 219 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.2 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 45.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 282 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 277 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 215 micro
Összesen
622
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.1 g
Zsír
-
Összesen 335.4 g
-
Telített zsírsav 156 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 112 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 1798 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6110.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 1810 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 204 mg
-
Foszfor 2192 mg
-
Nátrium 1750 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 433.9 g
-
Cukor 293 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 363.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2252 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 44 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 189 micro
-
Kolin: 1051 mg
-
Retinol - A vitamin: 2220 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 395 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1724 micro
Összesen
4974
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 344.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
279
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:
-
7 db tojás
-
6 csapott ek cukor
-
5 csapott ek finomliszt
-
2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 csomag sütőpor
A kávés krémhez:
-
50 ml víz
-
250 ml tej
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
10 dkg porcukor
-
12.5 dkg vaj
A vaníliás krémhez:
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
10 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 dl tej
-
12.5 dkg vaj
A tetejére:
-
2 dkg cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
Hozzávalók a tésztához:
- A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük. Belekeverjük a tojások sárgáját, majd a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet, végül hozzákeverjük az étolajat.
- Megfelezzük a tésztát. 24×39 cm-es tepsiben 2 db lapot sütünk. 180 fokra melegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
- A vaníliás kém készítés: az egyik vaníliás pudingport a cukrokkal, tejjel felfőzzük, és melegen hozzákeverjük a vajat, majd kihűtjük.
- A kávés krém készítés: a cappuccino port meleg vízben feloldjuk, hozzáöntjük a pudingporos tejet, majd a cukorral felfőzzük. Még melegen hozzákeverjük a vajat, és kihűtjük.
- Mindkét krémet kihabosítjuk, és a betöltjük a tésztát. Az első lapra kávés krémet kenünk, befedjük a másik lappal, és a vaníliás krémet rákenjük. Fésűs habkártyával cifrázzuk.
- Hűtőbe tesszük dermedni. Szeletelés előtt meghintjük kakaóporral. Jó étvágyat a finom cappuccino sütihez!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24×39
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 195
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 36430
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
VnéEdit
295 recept
Egyik hétvégi sütink volt. Nagyon-nagyon finom!