r
Nosalty Logó

Cápaharcsa-filé fokhagymás kapormártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
BackerMan
Cápaharcsa-filé fokhagymás kapormártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A halhoz

A mártáshoz

Összesen 404 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A halhoz

A mártáshoz

Összesen 1607 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A halhoz

A mártáshoz

Összesen 60 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1125.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    440.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 404 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    114.7 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4503.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    1488 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    1511 mg
  • Nátrium
    1012 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1760.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1475 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    426 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    676 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    203 micro
  • β-karotin
    904 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 1607 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    191 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

A halhoz

A mártáshoz

Elkészítés

A halhoz

  1. Egy edényben a halat sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a kakukkfűvel. Tegyük rá a zúzottfokhagymát és a karikára vágott citromot (előtte mossuk meg és tenyérrel nyomva görgessük végigaz asztalon, így egy kis levet ereszt), és végül a félbevágott paradicsomokat is tegyük az edénybe. Takarjuk le fóliával és rakjuk a hűtőbe legalább 2 órára.
  2. A krumplit pucoljuk meg,karikázzuk fel, éstegyük fel főni egyhén sós vízbe. Melegítsük elő a sütőt.
  3. Fogjunk egy jénait (lehetőleg tepsi formájút), tegyünk bele egy kis olajat, és karikázzuk bele a vöröshagymát. Tegyük bele a halat, a paradicsomot és a citromotis. Öntsükalá a levét és locsoljuk meg a borral.
  4. Fedjük le fóliával, és 180- 200 fokos sütőben pároljuk 10 percig. Vegyük le a fóliát, és10-15 percig süssük. Időközönként locsoljuk meg a levével, nehogy kiszáradjon.
  5. Aprítsuk fel a kaprot és vegyük ketté.
  6. Egy normál méretűserpenyőben világos rántást készitünk az olaj, liszt és a fele kapor hozzáadásával. Hozzáadjuk a sót, borsot és a tejszínt és felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem híg legyen. Ha tejjel csináljuk, akkor is ezt az állagot kell elérnünk.
  7. Összeforraljuk és beletesszük a maradékkaprot és fokhagymát. Vigyázzunk, mert ha sok a fokhagyma, akkor csípős lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 16196
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 13.

Ajánló

Aki ismeri ezt a halfélét, annak nem kell bemutatni. Aki nem szereti nagyon a hal ízét, de szeretne egészséges ételt enni, annak ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
BackerMan 39 recept

Ismét egy kis egészséges étel. Omega 3-ban gazdag és arra szüksége van a szervezetnek. Ezen a halon van egy kis zsír, én azt le szoktam vágni. Nincs külön íze, de nem szeretem. Ha valakit szintén zavar, az pucolja meg.

Hozzávalók

A halhoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...