Cápaharcsa-filé fokhagymás kapormártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
BackerMan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
A halhoz
-
125g pangasius149 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
63g burgonya36 kcal
-
18 kcal
A mártáshoz
Összesen
404
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
A halhoz
-
500g pangasius595 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
71 kcal
A mártáshoz
Összesen
1607
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
A halhoz
-
18.6g pangasius22 kcal
-
6.3g citrom1 kcal
-
7.4g paradicsom1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
1.9g vöröshagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
3.7g fehérbor3 kcal
-
9.3g burgonya5 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
A mártáshoz
-
13.4g kapor6 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
18.6g tej10 kcal
-
18.6g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
Összesen
60
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 28.7 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1125.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 372 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 378 mg
-
Nátrium 253 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 440.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 369 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 169 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 226 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
404
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 114.7 g
Zsír
-
Összesen 61 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 275 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4503.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 1488 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 395 mg
-
Foszfor 1511 mg
-
Nátrium 1012 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.4 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1760.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1475 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 426 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 676 micro
-
Kolin: 379 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 203 micro
-
β-karotin 904 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 282 micro
Összesen
1607
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 191 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
60
kcal
Hozzávalók
A halhoz
-
50 dkg pangasius
-
1 db citrom
-
2 db paradicsom
-
1 kis fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
25 dkg burgonya
-
1 ek napraforgó olaj
A mártáshoz
-
2 csokor kapor
-
3 csapott ek finomliszt
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A halhoz
- Egy edényben a halat sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a kakukkfűvel. Tegyük rá a zúzottfokhagymát és a karikára vágott citromot (előtte mossuk meg és tenyérrel nyomva görgessük végigaz asztalon, így egy kis levet ereszt), és végül a félbevágott paradicsomokat is tegyük az edénybe. Takarjuk le fóliával és rakjuk a hűtőbe legalább 2 órára.
- A krumplit pucoljuk meg,karikázzuk fel, éstegyük fel főni egyhén sós vízbe. Melegítsük elő a sütőt.
- Fogjunk egy jénait (lehetőleg tepsi formájút), tegyünk bele egy kis olajat, és karikázzuk bele a vöröshagymát. Tegyük bele a halat, a paradicsomot és a citromotis. Öntsükalá a levét és locsoljuk meg a borral.
- Fedjük le fóliával, és 180- 200 fokos sütőben pároljuk 10 percig. Vegyük le a fóliát, és10-15 percig süssük. Időközönként locsoljuk meg a levével, nehogy kiszáradjon.
- Aprítsuk fel a kaprot és vegyük ketté.
- Egy normál méretűserpenyőben világos rántást készitünk az olaj, liszt és a fele kapor hozzáadásával. Hozzáadjuk a sót, borsot és a tejszínt és felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem híg legyen. Ha tejjel csináljuk, akkor is ezt az állagot kell elérnünk.
- Összeforraljuk és beletesszük a maradékkaprot és fokhagymát. Vigyázzunk, mert ha sok a fokhagyma, akkor csípős lesz.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 16196
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 13.
Ajánló
Aki ismeri ezt a halfélét, annak nem kell bemutatni. Aki nem szereti nagyon a hal ízét, de szeretne egészséges ételt enni, annak ajánlom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
BackerMan
39 recept
Ismét egy kis egészséges étel. Omega 3-ban gazdag és arra szüksége van a szervezetnek. Ezen a halon van egy kis zsír, én azt le szoktam vágni. Nincs külön íze, de nem szeretem. Ha valakit szintén zavar, az pucolja meg.