Cannelloni ricottával és spenóttal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
giuliettalupa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
Cannelloni tölteléke
-
72g cannelloni267 kcal
-
125g spenót21 kcal
-
75g ricotta113 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Besamelmártás
-
13g vaj90 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
150g tej84 kcal
-
0g só0 kcal
Paradicsomszósz
-
8 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
Összeállítás
Összesen
805
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
Cannelloni tölteléke
-
288g cannelloni1068 kcal
-
500g spenót83 kcal
-
300g ricotta450 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Besamelmártás
-
50g vaj359 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
600g tej336 kcal
-
0g só0 kcal
Paradicsomszósz
-
200g konzerv paradicsom32 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
Összeállítás
Összesen
3214
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
Cannelloni tölteléke
-
12.5g cannelloni46 kcal
-
21.7g spenót4 kcal
-
13g ricotta20 kcal
-
4.8g tojás6 kcal
-
4.3g parmezán sajt17 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Besamelmártás
-
2.2g vaj16 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
26g tej15 kcal
-
0g só0 kcal
Paradicsomszósz
-
8.7g konzerv paradicsom1 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0g só0 kcal
Összeállítás
Összesen
140
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 36.1 g
Zsír
-
Összesen 35 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2110.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 765 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 148 mg
-
Foszfor 548 mg
-
Nátrium 569 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 239.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 699 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 441 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 373 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 261 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5257 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1373 micro
-
Lut-zea 11158 micro
Összesen
805
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 144.5 g
Zsír
-
Összesen 140.1 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 683 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8440.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 275 mg
-
Kálcium 3062 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 593 mg
-
Foszfor 2192 mg
-
Nátrium 2274 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 330.6 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 958.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2796 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 132 mg
-
D vitamin: 128 micro
-
K vitamin: 1763 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1492 micro
-
Kolin: 499 mg
-
Retinol - A vitamin: 1042 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21028 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 5490 micro
-
Lut-zea 44634 micro
Összesen
3214
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 366.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 913 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 238 micro
-
Lut-zea 1937 micro
Összesen
140
kcal
Hozzávalók
Cannelloni tölteléke
-
24 db cannelloni
-
30 dkg ricotta
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
Besamelmártás
-
5 dkg vaj
-
5 dkg finomliszt
-
6 dl tej
-
só ízlés szerint
Paradicsomszósz
-
1 közepes db vöröshagyma
-
bors ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
Összeállítás
Elkészítés
Cannelloni tölteléke
- A mélyhűtött spenótot hagyjuk kiengedni, majd szűrőbe téve jól lecsepegtetjük a levét.
- A lecsepegtetett spenótot egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a ricottát, a két tojást, a parmezán háromnegyedét, majd sózzuk, borsozzuk, és szerecsendióval ízesítjük. Jól keverjük össze.
- A cannellonikat egy nyomózsák vagy keskenyebb teáskanál segítségével óvatosan töltsük meg. Esetleg a fakanál nyelét is használhatjuk a töltelék tömörítéséhez.
Besamelmártás
- Egy lábasban lassú tűzön melegítsük fel a vajat, majd ha megolvadt, adjuk hozzá a lisztet. Folyamatosan kevergetve melegítsük tovább 1-2 percig.
- Mielőtt még megpirulna a liszt, adjuk hozzá fokozatosan a tejet (amit előzőleg megmelegítettünk), és főzzük közepes sűrűségűre a mártást. A végén sóval ízesítsük.
Paradicsomszósz
- A hagymát vágjuk egészen apróra, majd két evőkanálnyi olajon enyhén pirítsuk meg.
- Adjuk hozzá a konzervparadicsomot, és kb. 10-15 perc alatt főzzük össze.
- A végén ízesítsük sóval, fűszerekkel, majd botmixerrel pépesítsük.
Összeállítás
- Egy nagyobb jénaitál alján terítsük szét a besamelmártás felét. Erre helyezzük rá a canellonikat, majd öntsük rá a maradék besamelt.
- Végül a tetejét öntözzük meg a paradicsomszósszal, és szórjuk meg a parmezán sajt maradékával.
- Takarjuk le alufóliával, és tegyük a sütőbe (180 fokon) kb. 25 percre. Fogyasztható melegen vagy hidegen, de akkor a legjobb, ha áll egy napot.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1880
- Feltöltés dátuma: 2020. március 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
giuliettalupa
82 recept
Tavaszi húsmentes egytálétel, nemzeti színekben: piros, fehér, zöld. A canellonit sokféle töltelékkel készíthetjük, ez a ricottás-spenótos változat Emíliából származik, és főleg a húsvét előtti böjti időkben fogyasztják.