Cannelloni di magro
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Elaichi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
A cannellonikhoz
-
36g cannelloni134 kcal
-
125g spenót21 kcal
-
100g ricotta150 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
A paradicsomszószhoz
-
100g paradicsom18 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A besamelmártáshoz
-
13g vaj90 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
125g tej70 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
Összesen
670
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
A cannellonikhoz
-
144g cannelloni534 kcal
-
500g spenót83 kcal
-
400g ricotta600 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
A paradicsomszószhoz
-
400g paradicsom72 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A besamelmártáshoz
-
50g vaj359 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Összesen
2676
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
A cannellonikhoz
-
6.6g cannelloni24 kcal
-
22.9g spenót4 kcal
-
18.3g ricotta27 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
4.6g parmezán sajt18 kcal
A paradicsomszószhoz
-
18.3g paradicsom3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A besamelmártáshoz
-
2.3g vaj16 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
22.9g tej13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2.3g parmezán sajt9 kcal
Összesen
120
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.6 g
Zsír
-
Összesen 35.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2352.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 908 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 563 mg
-
Nátrium 693 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 269.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 747 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 446 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 283 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 276 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 5590 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 11109 micro
Összesen
670
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 134.6 g
Zsír
-
Összesen 141.4 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 406 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9411.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 3631 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 559 mg
-
Foszfor 2252 mg
-
Nátrium 2773 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 208.9 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1077.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2989 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 159 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 1786 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1133 micro
-
Kolin: 225 mg
-
Retinol - A vitamin: 1105 micro
-
α-karotin 404 micro
-
β-karotin 22360 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 44436 micro
Összesen
2676
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 430.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 1024 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 471 micro
-
Lut-zea 2035 micro
Összesen
120
kcal
Hozzávalók
A cannellonikhoz
-
12 db cannelloni
-
40 dkg ricotta
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
A paradicsomszószhoz
-
4 közepes db paradicsom
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A besamelmártáshoz
-
5 dkg vaj
-
1 púpozott ek finomliszt
-
5 dl tej
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 csipet őrölt fűszerkömény
-
2 csipet szerecsendió
Elkészítés
A cannellonikhoz
- A paradicsomszószhoz turmixgépben pürésítjük a paradicsomokat, majd két kanálnyi olívaolajon negyed órát pároljuk. Hozzányomunk két gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, még öt percig rotyogtatjuk, majd elzárjuk.
- Előveszünk egy nagyobb hőálló tálat, majd beleöntjük a paradicsomszószt. Az alján szépen eloszlatjuk, hogy mindenhová jusson.
A paradicsomszószhoz
- A vajat felolvasztjuk, csomómentesen elkeverjük benne a lisztet, belenyomunk egy kisebb gerezd fokhagymát (aki nem rajong annyira a fokhagymáért, mint én, az ezt ki is hagyhatja).
- Apránként felöntjük a tejjel, és szép, csomómentes besamel mártást készítünk. Sóval, borssal, őrölt köménnyel és szerecsendióval ízesítjük, majd 5 percig főzzük, hogy kicsit besűrűsödjön. Ezután belekeverünk 5 dkg reszelt parmezán sajtot, ez a lépés el is hagyható, mert lesz a tetején is, csak így intenzívebb a sajtos íz.
A besamelmártáshoz
- Egy nagyobb fazékban egy kanál olívaolajon megfonnyasztjuk a megtisztított és csíkokra vágott spenótot. (Ha fagyasztottat használunk, akkor ez a lépés kihagyható.) Ha összeesett szűrőbe szedjük, és amennyire csak lehet kinyomkodjuk a levét.
- A kinyomkodott spenótot egy nagyobb tálban összekeverjük a ricottával, hozzáadunk két gerezd megtisztított és kinyomott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, illetve egy kevés szerecsendiót is adunk hozzá.
- Jól elkeverjük, majd ezzel a keverékkel megtöltjük a cannelloni rudacskákat. (Sokat egyszerűsít ennek menetén, ha a tölteléket egy kicsi, tiszta nejlonzacskóba töltjük, levágjuk a zacskó egyik alsó csücskét majd eme töltőzsákocska segítségével a rudakba nyomjuk a spenótos-ricottás tölteléket.)
- A megtöltött cannellonikat a hőálló tálban várakozó paradicsommártásba tesszük, egymás mellé. Ha lehet csak egy sort rakjunk, mert úgy biztosabb a tésztahengerek egyenletes puhulása.
- A tetejére öntjük a besamelmártást úgy, hogy mindenhol szépen befedje a cannellonikat.
- A tetejét megszórjuk 10 dkg reszelt parmezánnal, majd előmelegített sütőben, 30 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x5
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 5639
- Feltöltés dátuma: 2015. november 02.
Ajánló
Valami jó kis olasz, száraz fehérbort el tudnék képzelni hozzá. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Elaichi
15 recept
Rengeteg féle cannelloni recept létezik, nekem ez a paradicsommártásban csücsülő, túrós-spenótos változat a kedvencem. :) Cannelloni rudacskákat lehet kapni készen, de lasagne lapokat pár másodpercre forró vízbe mártva majd megtöltve-feltekerve ugyanaz lesz a végeredmény. Az eredeti ötletet (kissé megvariálva) a salepepe.it oldalon találtam.