r
Nosalty Logó

Cannelloni di magro

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Elaichi
Cannelloni di magro
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A cannellonikhoz

A paradicsomszószhoz

A besamelmártáshoz

Összesen 670 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A cannellonikhoz

A paradicsomszószhoz

A besamelmártáshoz

Összesen 2676 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A cannellonikhoz

A paradicsomszószhoz

A besamelmártáshoz

Összesen 120 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2352.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    908 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    693 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    747 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    446 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    5590 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    11109 micro
Összesen 670 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.6 g

Zsír

  • Összesen
    141.4 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    406 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9411.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    3631 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    559 mg
  • Foszfor
    2252 mg
  • Nátrium
    2773 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1077.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2989 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    1786 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1133 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1105 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    22360 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    44436 micro
Összesen 2676 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1024 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    471 micro
  • Lut-zea
    2035 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

A cannellonikhoz

A paradicsomszószhoz

A besamelmártáshoz

Elkészítés

A cannellonikhoz

  1. A paradicsomszószhoz turmixgépben pürésítjük a paradicsomokat, majd két kanálnyi olívaolajon negyed órát pároljuk. Hozzányomunk két gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, még öt percig rotyogtatjuk, majd elzárjuk.
  2. Előveszünk egy nagyobb hőálló tálat, majd beleöntjük a paradicsomszószt. Az alján szépen eloszlatjuk, hogy mindenhová jusson.

A paradicsomszószhoz

  1. A vajat felolvasztjuk, csomómentesen elkeverjük benne a lisztet, belenyomunk egy kisebb gerezd fokhagymát (aki nem rajong annyira a fokhagymáért, mint én, az ezt ki is hagyhatja).
  2. Apránként felöntjük a tejjel, és szép, csomómentes besamel mártást készítünk. Sóval, borssal, őrölt köménnyel és szerecsendióval ízesítjük, majd 5 percig főzzük, hogy kicsit besűrűsödjön. Ezután belekeverünk 5 dkg reszelt parmezán sajtot, ez a lépés el is hagyható, mert lesz a tetején is, csak így intenzívebb a sajtos íz.

A besamelmártáshoz

  1. Egy nagyobb fazékban egy kanál olívaolajon megfonnyasztjuk a megtisztított és csíkokra vágott spenótot. (Ha fagyasztottat használunk, akkor ez a lépés kihagyható.) Ha összeesett szűrőbe szedjük, és amennyire csak lehet kinyomkodjuk a levét.
  2. A kinyomkodott spenótot egy nagyobb tálban összekeverjük a ricottával, hozzáadunk két gerezd megtisztított és kinyomott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, illetve egy kevés szerecsendiót is adunk hozzá.
  3. Jól elkeverjük, majd ezzel a keverékkel megtöltjük a cannelloni rudacskákat. (Sokat egyszerűsít ennek menetén, ha a tölteléket egy kicsi, tiszta nejlonzacskóba töltjük, levágjuk a zacskó egyik alsó csücskét majd eme töltőzsákocska segítségével a rudakba nyomjuk a spenótos-ricottás tölteléket.)
  4. A megtöltött cannellonikat a hőálló tálban várakozó paradicsommártásba tesszük, egymás mellé. Ha lehet csak egy sort rakjunk, mert úgy biztosabb a tésztahengerek egyenletes puhulása.
  5. A tetejére öntjük a besamelmártást úgy, hogy mindenhol szépen befedje a cannellonikat.
  6. A tetejét megszórjuk 10 dkg reszelt parmezánnal, majd előmelegített sütőben, 30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5639
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 02.

Ajánló

Valami jó kis olasz, száraz fehérbort el tudnék képzelni hozzá. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cannelloni di magro
Elaichi 15 recept

Rengeteg féle cannelloni recept létezik, nekem ez a paradicsommártásban csücsülő, túrós-spenótos változat a kedvencem. :) Cannelloni rudacskákat lehet kapni készen, de lasagne lapokat pár másodpercre forró vízbe mártva majd megtöltve-feltekerve ugyanaz lesz a végeredmény. Az eredeti ötletet (kissé megvariálva) a salepepe.it oldalon találtam.

Hozzávalók

A cannellonikhoz

A paradicsomszószhoz

A besamelmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...