Candida diétás, zabpehelylisztes mini bagett
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
gorgo81
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 10% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 6% Zsír
Előző nap:
-
423 kcal
-
19g zabpehelyliszt76 kcal
-
50g rozsliszt175 kcal
-
14g kovász25 kcal
-
38g joghurt23 kcal
-
0g sikér0 kcal
-
0g aszkorbinsav0 kcal
-
1g útifű maghéj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
38g víz0 kcal
-
4g lenmag21 kcal
-
12 kcal
-
2g szezámmag11 kcal
-
3g zabpehely11 kcal
Aznap:
Összesen
835
kcal
- 10% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 6% Zsír
Előző nap:
-
1690 kcal
-
75g zabpehelyliszt303 kcal
-
200g rozsliszt698 kcal
-
56g kovász101 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
0g sikér0 kcal
-
0g aszkorbinsav0 kcal
-
5g útifű maghéj19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
150g víz0 kcal
-
16g lenmag85 kcal
-
47 kcal
-
8g szezámmag46 kcal
-
12g zabpehely45 kcal
Aznap:
Összesen
3338
kcal
- 10% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 6% Zsír
Előző nap:
-
140 kcal
-
6.2g zabpehelyliszt25 kcal
-
16.6g rozsliszt58 kcal
-
4.6g kovász8 kcal
-
12.5g joghurt8 kcal
-
0g sikér0 kcal
-
0g aszkorbinsav0 kcal
-
0.4g útifű maghéj2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
12.5g víz0 kcal
-
1.3g lenmag7 kcal
-
0.7g napraforgómag4 kcal
-
0.7g szezámmag4 kcal
-
1g zabpehely4 kcal
Aznap:
Összesen
278
kcal
- 10% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.3 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1302.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 268 mg
-
Foszfor 805 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 149.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 92.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 383 micro
Összesen
835
kcal
- 10% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 121.2 g
Zsír
-
Összesen 66.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5209.5 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 546 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 1073 mg
-
Foszfor 3222 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 24 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 599.8 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 94 mg
VÍZ
-
Összesen 371.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 378 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1531 micro
Összesen
3338
kcal
- 10% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 432.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 268 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 30.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
278
kcal
Hozzávalók
Előző nap:
-
7.5 dkg zabpehelyliszt
-
20 dkg rozsliszt
-
1 késhegynyi aszkorbinsav
-
1 ek útifű maghéj
-
2 kávéskanál szódabikarbóna
-
3 ek olívaolaj
-
4 teáskanál lenmag
-
4 teáskanál napraforgómag
-
4 teáskanál szezámmag
Aznap:
Elkészítés
Előző nap:
- Dagasztógépben összedagasztjuk a liszteket a kovásszal, joghurttal, vízzel, sikérrel, aszkorbinsavval, útifűmaghéjjal.
- Miután összeállt, 10 percet pihentetjük.
- Ezután rakjuk bele a sót és a szódabikarbónát, ismét dagasztjuk.
- Ha összeállt, egy éjszakát a hűtőben állni hagyjuk.
Aznap:
- Reggel kinyújtjuk a tésztát, hajtogatjuk, pihentetjük fél-3/4 órát (ez megismételhető).
- Elharmadoljuk a tésztát, kinyújtjuk, azokat is felezzük vagy harmadoljuk, és bagettet formázunk belőlük (mikor az utolsókat nyújtjuk rajta, alászórjuk zabpelyhet, hogy beleragadjon).
- A sütőedénybe fektetjük keleszteni. Hőmérséklettől függően egy 3-24 órás művelet is lehet! (Saját tapasztalat, hogy nyáron a 37 °C-os kánikulában 3 óra alatt gyönyörűen megkelt a pékárum, míg 32 °C-ban már imádkozni kell neki, így vígan bedobom a sütőbe 40 °C-on kelegetni, nagy zacskóban, hogy ne száradjon ki, mellé egy presszós csésze vízzel, a páratartalom miatt. 3 óra alatt készre kelt.:) )
- Miután megkelt, bemetsszük borotvával, a sütőt 220 °C-ra állítjuk. A sütőtérbe tálban vizet helyezünk. Betoljuk a sütőedényt, majd 5 perc után visszavesszük a hőfokot 180 °C-ra.
- Fél óra alatt készre sütjük (ez csak a bagettekre érvényes, kenyérnél jóval több. Kenyérnél leginkább az öntöttvas lábas jött be, kis vízzel meglocsolva ,és egy ideig lefedve a sütőben sütve, így kemence-szerű mikroklímát létrehozva).
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1737
- Feltöltés dátuma: 2020. február 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
gorgo81
1 recept
Candida diéta második fázisához kísérleteztem kenyérrel. Mivel egyedül eszem, ez hosszú időre elegendő, ezért a kis adagok, amiket fagyasztok. A méretek szintén ezen okból nem egyformák. A fenti hozzávalókból 3 db egyenként kb. 30 dkg körüli + 4 db 20 dkg körüli bagett készült. Aktív rozskovász hozzávalóból a cél ugyanennyi lett volna súlyra, mint a lisztek (77,5 dkg), de kb. 55,5 dkg-ot sikerült összekaparni. Szódabikarbóna és kovász: korábban már sütöttem kovászt és szódabikarbónát egyidejűleg használva. Kerestem forrást neten, nem blokkolja-e a kovász erjedését, nem találtam erről semmilyen irodalmat. Viszont anno az így sütött pogácsám remek lett.