r
Nosalty Logó

Candida diétás, zabpehelylisztes mini bagett

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
gorgo81
Candida diétás, zabpehelylisztes mini bagett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Előző nap:

Aznap:

Összesen 835 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Előző nap:

Aznap:

Összesen 3338 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Előző nap:

Aznap:

Összesen 278 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1302.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    805 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 835 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.2 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5209.5 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    546 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    1073 mg
  • Foszfor
    3222 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    599.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    94 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1531 micro
Összesen 3338 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

Előző nap:

Aznap:

Elkészítés

Előző nap:

  1. Dagasztógépben összedagasztjuk a liszteket a kovásszal, joghurttal, vízzel, sikérrel, aszkorbinsavval, útifűmaghéjjal.
  2. Miután összeállt, 10 percet pihentetjük.
  3. Ezután rakjuk bele a sót és a szódabikarbónát, ismét dagasztjuk.
  4. Ha összeállt, egy éjszakát a hűtőben állni hagyjuk.

Aznap:

  1. Reggel kinyújtjuk a tésztát, hajtogatjuk, pihentetjük fél-3/4 órát (ez megismételhető).
  2. Elharmadoljuk a tésztát, kinyújtjuk, azokat is felezzük vagy harmadoljuk, és bagettet formázunk belőlük (mikor az utolsókat nyújtjuk rajta, alászórjuk zabpelyhet, hogy beleragadjon).
  3. A sütőedénybe fektetjük keleszteni. Hőmérséklettől függően egy 3-24 órás művelet is lehet! (Saját tapasztalat, hogy nyáron a 37 °C-os kánikulában 3 óra alatt gyönyörűen megkelt a pékárum, míg 32 °C-ban már imádkozni kell neki, így vígan bedobom a sütőbe 40 °C-on kelegetni, nagy zacskóban, hogy ne száradjon ki, mellé egy presszós csésze vízzel, a páratartalom miatt. 3 óra alatt készre kelt.:) )
  4. Miután megkelt, bemetsszük borotvával, a sütőt 220 °C-ra állítjuk. A sütőtérbe tálban vizet helyezünk. Betoljuk a sütőedényt, majd 5 perc után visszavesszük a hőfokot 180 °C-ra.
  5. Fél óra alatt készre sütjük (ez csak a bagettekre érvényes, kenyérnél jóval több. Kenyérnél leginkább az öntöttvas lábas jött be, kis vízzel meglocsolva ,és egy ideig lefedve a sütőben sütve, így kemence-szerű mikroklímát létrehozva).
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1734
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
gorgo81 1 recept

Candida diéta második fázisához kísérleteztem kenyérrel. Mivel egyedül eszem, ez hosszú időre elegendő, ezért a kis adagok, amiket fagyasztok. A méretek szintén ezen okból nem egyformák.  A fenti hozzávalókból 3 db egyenként kb. 30 dkg körüli +  4 db 20 dkg körüli bagett készült. Aktív rozskovász hozzávalóból a cél ugyanennyi lett volna súlyra, mint a lisztek (77,5 dkg), de kb. 55,5 dkg-ot sikerült összekaparni. Szódabikarbóna és kovász: korábban már sütöttem kovászt és szódabikarbónát egyidejűleg használva. Kerestem forrást neten, nem blokkolja-e a kovász erjedését, nem találtam erről semmilyen irodalmat. Viszont anno az így sütött pogácsám remek lett.

Hozzávalók

Előző nap:

Aznap:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...