Cacio e pepe burgonyagratin
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
375g burgonya217 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
25g tej14 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
75g alaplé5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
15 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
1g só0 kcal
Összesen
477
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1500g burgonya866 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
100g tej56 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
300g alaplé21 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
15g parmezán sajt59 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
4g só0 kcal
Összesen
1910
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
69.1g burgonya40 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
4.6g tej3 kcal
-
4.6g habtejszín13 kcal
-
13.8g alaplé1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
2.3g parmezán sajt9 kcal
-
1.8g tojássárgája6 kcal
-
0.7g parmezán sajt3 kcal
-
0.4g kakukkfű0 kcal
-
0.2g só0 kcal
Összesen
87
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1597.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 299 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 339 mg
-
Nátrium 862 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 252.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 195 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 185 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
477
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61 g
Zsír
-
Összesen 83.9 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 649 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6391.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 1196 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 317 mg
-
Foszfor 1355 mg
-
Nátrium 3450 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 226.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1011.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 779 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 238 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 246 micro
-
Kolin: 500 mg
-
Retinol - A vitamin: 741 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 450 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 543 micro
Összesen
1910
kcal
- 4% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
87
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
2 ek vaj
-
2 csapott ek finomliszt
-
1 dl tej
-
1 dl habtejszín
-
3 dl alaplé
-
2 db tojássárgája
-
1 kk só
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- Egy nyeles edényben olvasszuk fel a vajat.
- Szórjuk rá a lisztet, és pirítsuk további két percig, amíg a liszt kissé megbarnul. Ezután adjuk hozzá a borsot, és pirítsuk kb. 2 percig.
- Öntsük hozzá az alaplevet (zöldség vagy csirke), majd a tejszínt és a tejet. Közepes lángon keverjük csomómentesre. Addig főzzük a mártást, amíg besűrűsödik, ez nagyjából 3-4 percet vesz igénybe.
- Hozzáadjuk a reszelt parmezánt, a fokhagymát, valamint a sót, és összeforraljuk. Utána levesszük a platniról, és hagyjuk hűlni, majd hozzákeverjük két tojássárgáját.
- Ezalatt a burgonyákat megmossuk, meghámozzuk és legyaluljuk 3 mm vékonyra.
- A burgonyaszeleteteket a videóban látható módon elhelyezzük a sütőedényben, majd alaposan nyakon öntjük a mártással. Akkor tuti, ha a szeletek közé is kerül szósz.
- Végül a tetejét megszórjuk reszelt parmezánnal és friss kakukkfűvel.
- 180 fokos, forró sütőben 40 perc alatt megsütjük, majd 200 fokra és grillfokozatra állítva 10 perc alatt pirítsuk aranybarnára a tetejét.
- Sütés után azonnal fogyaszthatjuk, jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x25
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 237
- Tegnapi nézettség: 23
- 7 napos nézettség: 729
- Össznézettség: 26208
- Feltöltés dátuma: 2021. január 20.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
húsvét
kategória:
ünnepi főételek és köretek
további kategória:
húsvét
kategória:
húsmentes ünnepi és böjti ételek
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsenyi Flóra
414 recept
Krémes, borsos és sajtos - nagyjából ez a 3 fő jellemzője a Cacio e Pepé-nek. A sós parmezán és a frissen őrölt fekete bors kombinációja a pirult tetejű, ropogós burgonyával új dimenzióba repíti a csőben sült, rakott burgonyát. Ha egyszer kipróbáljátok, többé nem is akarjátok máshogyan készíteni! Szuper köretnek, de egytálételként is megállja helyét. A Cacio e Pepe az olaszok egyik legautentikusabb tésztaszósza, semmi flanc, egyszerű és nagyszerű. Ha épp nincsen otthon burgonyátok, próbáljátok ki helyette tésztával összesütni. A legkirályabb tévénézős kaja lesz belőle, de akár gyertyafényes vacsoraasztalnál is villanthatunk vele.