r
Nosalty Logó

Burgundi babos oldalas

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
szteri
Burgundi babos oldalas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1235 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4942 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    91.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1215.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    553 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    456 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    239 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1860 micro
  • β-karotin
    4538 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3596 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 1235 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    207.1 g

Zsír

  • Összesen
    367.7 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    885 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4861.4 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    680 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    555 mg
  • Foszfor
    2213 mg
  • Nátrium
    1087 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1381.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1823 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    956 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    662 micro
  • Kolin:
    792 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    7441 micro
  • β-karotin
    18152 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14384 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 4942 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    281 micro
  • β-karotin
    685 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    543 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát, fokhagymát, sárgarépát apróra vágjuk.
  2. Az olajon megpirítjuk az oldalasokat és a szalonnát, majd áttesszük a jénaiba őket.
  3. Raöntjük az előző este beáztatott babot.
  4. A visszamaradt olajon megpirítjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, ezt is a jénaiba öntjük.
  5. Az olajos serpenyőbe öntjük a bort, vizet, paradicsompürét, sózzuk és borsozzuk, beletesszük a 2 babérlevelet, és felforraljuk, majd az egészet a jénaiba öntjük.
  6. Lefedjük a jénai tetejével, es hideg sütőbe téve "megfőzzük".
  7. A végén olyan jó szaftosnak kell maradnia, hogy mártogatni lehessen kenyérrel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Receptkönyvben: 402
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 33438
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kedves baratnőm látta meg Lajos Mari könyvében, tőle kaptam a receptet. Itthon levő alapanyagokbol el is készítettem. Kenyérrel mártogatva mindenki megnyalta a tíz ujját utana! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...