r
Nosalty Logó

Burgundi babos oldalas

szteri
Burgundi babos oldalas
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1235
Kalória
51.8g
Fehérje
36.1g
Szénhidrát
91.9g
Zsír
345.3g
Víz
221.3g
Koleszterin
8.4g
Élelmi rost
7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1235 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4942 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    91.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1215.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    553 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    345.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    456 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    239 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1860 micro
  • β-karotin
    4538 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3596 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 1235 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    207.1 g

Zsír

  • Összesen
    367.7 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    885 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4861.4 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    680 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    555 mg
  • Foszfor
    2213 mg
  • Nátrium
    1087 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    144.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1381.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1823 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    956 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    662 micro
  • Kolin:
    792 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    7441 micro
  • β-karotin
    18152 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14384 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 4942 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    281 micro
  • β-karotin
    685 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    543 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 186 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát, fokhagymát, sárgarépát apróra vágjuk.
  2. Az olajon megpirítjuk az oldalasokat és a szalonnát, majd áttesszük a jénaiba őket.
  3. Raöntjük az előző este beáztatott babot.
  4. A visszamaradt olajon megpirítjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, ezt is a jénaiba öntjük.
  5. Az olajos serpenyőbe öntjük a bort, vizet, paradicsompürét, sózzuk és borsozzuk, beletesszük a 2 babérlevelet, és felforraljuk, majd az egészet a jénaiba öntjük.
  6. Lefedjük a jénai tetejével, es hideg sütőbe téve "megfőzzük".
  7. A végén olyan jó szaftosnak kell maradnia, hogy mártogatni lehessen kenyérrel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 150 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Egy kedves baratnőm látta meg Lajos Mari könyvében, tőle kaptam a receptet. Itthon levő alapanyagokbol el is készítettem. Kenyérrel mártogatva mindenki megnyalta a tíz ujját utana! :)

További receptek

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...