Burgonyasaláta medvehagymás majonézzel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
25g zöldborsó20 kcal
-
200g újkrumpli123 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
3g fehérborecet0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
50g napraforgó olaj442 kcal
-
18g medvehagyma25 kcal
-
0g chili0 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
678
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
50g zöldborsó41 kcal
-
400g újkrumpli246 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
5g fehérborecet1 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
100g napraforgó olaj884 kcal
-
35g medvehagyma50 kcal
-
0g chili0 kcal
-
368g újhagyma71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1359
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
5.1g zöldborsó4 kcal
-
40.8g újkrumpli25 kcal
-
2g tojássárgája7 kcal
-
0.3g mustár0 kcal
-
0.5g fehérborecet0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
10.2g napraforgó olaj90 kcal
-
3.6g medvehagyma5 kcal
-
0g chili0 kcal
-
37.5g újhagyma7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
138
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 53.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 513.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 225 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 264.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 241 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 784 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2002 micro
Összesen
678
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 18.7 g
Zsír
-
Összesen 106.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1026.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 298 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 450 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 528.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 206 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 43 mg
-
C vitamin: 135 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 482 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 252 micro
-
Kolin: 238 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 1569 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4005 micro
Összesen
1359
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 104.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 160 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 408 micro
Összesen
138
kcal
Hozzávalók
-
1 db tojássárgája
-
0.5 tk mustár
-
1 ek fehérborecet
-
1 csipet cukor
-
100 ml napraforgó olaj
-
35 g medvehagyma
-
0.5 db chili
-
4 db újhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A zöldborsót hagyjuk felolvadni. A burgonyát megmossuk, fövő sós vízben kb. 20 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk.
- A tojássárgáját elkeverjük a mustárral, az ecettel, cukorral, sóval, majd apránként hozzádolgozzuk az olajat.
- A medvehagymát megmossuk, saláta centrifugában megpörgetjük, durvára vágjuk, a majonézhez adjuk, és botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük.
- A chilit kettévágjuk, a magokat kivágjuk, a paprikát apróra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, mossuk, gyűrűkre vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, négybe vágjuk.
- A burgonyához adjuk a chilit, a hagymát, zöldborsót és a majonézt. Összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük. Kb. 1 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3012
- Feltöltés dátuma: 2015. május 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom burgonyasaláta mindazoknak, akik szeretik a medvehagymát.