r
Nosalty Logó

Burgonyasaláta medvehagymás majonézzel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Glaser
Burgonyasaláta medvehagymás majonézzel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 678 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1359 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    784 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2002 micro
Összesen 678 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    106.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1026.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    482 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1569 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4005 micro
Összesen 1359 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldborsót hagyjuk felolvadni. A burgonyát megmossuk, fövő sós vízben kb. 20 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk.
  2. A tojássárgáját elkeverjük a mustárral, az ecettel, cukorral, sóval, majd apránként hozzádolgozzuk az olajat.
  3. A medvehagymát megmossuk, saláta centrifugában megpörgetjük, durvára vágjuk, a majonézhez adjuk, és botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A chilit kettévágjuk, a magokat kivágjuk, a paprikát apróra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, mossuk, gyűrűkre vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, négybe vágjuk.
  5. A burgonyához adjuk a chilit, a hagymát, zöldborsót és a majonézt. Összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük. Kb. 1 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3011
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom burgonyasaláta mindazoknak, akik szeretik a medvehagymát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...