r
Nosalty Logó

Burgonyás lángos ahogy Gabimami készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Burgonyás lángos ahogy Gabimami készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1243 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 7451 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3877.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    2878 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 1243 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    200.2 g

Zsír

  • Összesen
    358.2 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    694 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23266.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    416 mg
  • Kálcium
    2474 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    2670 mg
  • Nátrium
    17268 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    840.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    700 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    996 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    791 micro
  • Kolin:
    502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    991 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    688 micro
Összesen 7451 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    737.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, és puhára főzzük enyhén sós vízben, majd leszűrjük, és krumplinyomóval pépesre törjük.
  2. A lisztet egy mély tálba öntsük, két maréknyit hagyjunk meg belőle. Majd közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük a sót, cukrot, és az élesztőt belemorzsoljuk.
  3. Majd a kézmeleg tejet ráöntjük, és 3 percet állni hagyjuk. Majd a hozzávalókat hozzáadjuk az olaj kivételével.
  4. Az egészet jól összedolgozzuk, s a végén az olajat is jól beledagasztjuk, és liszttel meghintjük. 30 percet kelesztjük, s közben az olajat feltesszük melegedni.
  5. Majd tojás nagyságú tésztát vágunk belőle, és lisztes kézzel tenyér nagyságúra nyújtjuk, és a meleg olajba tesszük.
  6. 2 percig süssük egyik felét, majd fordítsuk meg, és másik felét is világossárgára sütjük.
  7. Lecsöpögtetjük az olajat, és fokhagymával megkenve, ill. tejfölösen, reszelt sajttal kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 283
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 49416
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 04.

Ajánló

Jó tipp: a megmaradt tésztát olajos neylon zacsiba tenni, légmentesen, de nem szorosan bekötni, s bármikor ki lehet sütni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Burgonyás lángos ahogy Gabimami készíti
Gabimami58 139 recept

Én a megmaradt tésztát mindig jó olajos neylon zacsiba teszem, majd a hűtőbe, s mikor a gyerekek jönnek, és azt kérdik, mama van még a finom lángosból? S akkor mondom, hogy igen. Előveszem, az olajat felmelegítem, és frissen tálalom nekik. Erre azt mondják, mama te már a tésztát is elkészítetted? Igen, a válaszom. S akkor lányomnak is ajánlottam, hogy mindig, ha készít, felét tegye el, mert amikor kérik, frissen sülve ehetnek...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...