Burgonyás lángos ahogy Gabimami készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gabimami58
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
1243
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
40g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
200g kefir122 kcal
-
300g tej168 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
250g sajt880 kcal
-
850g napraforgó olaj1879 kcal
Összesen
7451
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
31.7g finomliszt115 kcal
-
1.3g só0 kcal
-
3.5g tojás4 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
1.6g élesztő2 kcal
-
9.5g burgonya5 kcal
-
6.3g kefir4 kcal
-
9.5g tej5 kcal
-
1.3g napraforgó olaj12 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
7.9g sajt28 kcal
-
26.9g napraforgó olaj60 kcal
Összesen
235
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.4 g
Zsír
-
Összesen 59.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3877.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 412 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 445 mg
-
Nátrium 2878 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 116.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 165 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
1243
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 200.2 g
Zsír
-
Összesen 358.2 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 148 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 101 g
-
Koleszterin 694 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 23266.6 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 416 mg
-
Kálcium 2474 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 390 mg
-
Foszfor 2670 mg
-
Nátrium 17268 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 840.1 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 700 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 996 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 107 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 136 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 791 micro
-
Kolin: 502 mg
-
Retinol - A vitamin: 991 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 688 micro
Összesen
7451
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 737.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 547 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
235
kcal
Hozzávalók
-
100 dkg finomliszt
-
4 dkg só
-
2 db tojás
-
0.5 teáskanál cukor
-
5 dkg élesztő
-
3 közepes db burgonya
-
2 dl kefir
-
3 dl tej
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
10 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk, és puhára főzzük enyhén sós vízben, majd leszűrjük, és krumplinyomóval pépesre törjük.
- A lisztet egy mély tálba öntsük, két maréknyit hagyjunk meg belőle. Majd közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük a sót, cukrot, és az élesztőt belemorzsoljuk.
- Majd a kézmeleg tejet ráöntjük, és 3 percet állni hagyjuk. Majd a hozzávalókat hozzáadjuk az olaj kivételével.
- Az egészet jól összedolgozzuk, s a végén az olajat is jól beledagasztjuk, és liszttel meghintjük. 30 percet kelesztjük, s közben az olajat feltesszük melegedni.
- Majd tojás nagyságú tésztát vágunk belőle, és lisztes kézzel tenyér nagyságúra nyújtjuk, és a meleg olajba tesszük.
- 2 percig süssük egyik felét, majd fordítsuk meg, és másik felét is világossárgára sütjük.
- Lecsöpögtetjük az olajat, és fokhagymával megkenve, ill. tejfölösen, reszelt sajttal kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 283
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 49416
- Feltöltés dátuma: 2012. május 04.
Ajánló
Jó tipp: a megmaradt tésztát olajos neylon zacsiba tenni, légmentesen, de nem szorosan bekötni, s bármikor ki lehet sütni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gabimami58
139 recept
Én a megmaradt tésztát mindig jó olajos neylon zacsiba teszem, majd a hűtőbe, s mikor a gyerekek jönnek, és azt kérdik, mama van még a finom lángosból? S akkor mondom, hogy igen. Előveszem, az olajat felmelegítem, és frissen tálalom nekik. Erre azt mondják, mama te már a tésztát is elkészítetted? Igen, a válaszom. S akkor lányomnak is ajánlottam, hogy mindig, ha készít, felét tegye el, mert amikor kérik, frissen sülve ehetnek...