r
Nosalty Logó

Burgonyás frankfurti leves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Burgonyás frankfurti leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 553 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2208 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 36 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1360.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1372.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1229 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 553 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    151 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5441.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    1450 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    1263 mg
  • Nátrium
    2178 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    5488.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1116 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    321 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    564 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    745 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4916 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    672 micro
Összesen 2208 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 36 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát megmossuk és metéltre vágjuk, a krumplit is megtisztítjuk és felkockázzuk. Odatesszük főni egy szép nagy 5 literes fazékban. Megsózzuk.
  2. Amíg felfő, a hagymát felvágjuk és pici zsíron üvegesre pirítjuk, belekarikázzuk a virslit, megsütjük és megszórjuk egy csipet szerecsendióval és fűszerpaprikával. Félretesszük felhasználásig.
  3. Ha felfőtt a leves, ízesítjük borssal és a szükséges sóval. Elkészítjük a rántást. Egy kisebb lábasban megolvasztjuk a zsírt, megpirítunk benne 3 ek lisztet. Felengedjük hidegvízzel és tovább forraljuk, hozzáadjuk a tejfölt, csomómentesre keverjük, levesszük a lángról és a leves levével addig higítjuk, amíg tejszín sűrűségű nem lesz. Ekkor határozottan a levest besűrítjük vele, állandóan kavarva, hogy be ne csomósodjon. Ha kész, hozzáadjuk a leveshez a megsütött virslit.
  4. Miután felforrt, hozzáadjuk a házias levesalapot, megszórjuk petrezselyemzölddel és kész is a levesünk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 108888
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tudom, hogy eredetileg nem kell ebbe a levesbe sem krumpli, sem szerecsendió, de kipróbáltam és finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...