r
Nosalty Logó

Burgonyapürével töltött tarja gombamártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Burgonyapürével töltött tarja gombamártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tarjához

​A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 836 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tarjához

​A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 3343 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tarjához

​A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 203 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1588.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    1109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 836 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    244.8 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    637 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6353.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    597 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    1012 mg
  • Nátrium
    4435 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    621.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    780 micro
Összesen 3343 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

A tarjához

​A töltelékhez

A mártáshoz

Elkészítés

A tarjához

  1. A burgonyát megpucoljuk,sós vízben készre főzzük.
  2. Ha kész,összetörjük, hozzáadjuk a tojást, a lereszelt trappista sajtotés alisztet. Sózzuk, borsozzuk, és alaposan összegyúrjuk.
  3. Minden tarjaszeletre rakunk a burgonyamasszábólés uborkábólis, aztán szorosan feltekerjük.
  4. Előbb tojásban,majd lisztben,újból tojásban meghempergetjük, és olajban készre sütjük.
  5. A gombáról a vizet leszűrjük, az uborkát és a fokhagymát apróra vágjuk, hozzáadjuk a gombához.
  6. Kevés olajonösszepároljuk, hozzáadjuk a tejszínt, a lisztet, a sót,és ha besűrűsödött,levesszük a tűzről.A kész étel mellé kínáljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11356
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy saját recept, kísérletező kedvemben voltam. A húsvéti asztalra is felkerülhet.

Hozzávalók

A tarjához

​A töltelékhez

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...