r
Nosalty Logó

Burgonyakrémleves pirított angolszalonnával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Burgonyakrémleves pirított angolszalonnával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1957 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1456.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    1184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 326 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    109 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    597 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8741.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    933 mg
  • Nátrium
    7105 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    952.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    552 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    540 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 1957 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az angolszalonnát vágjuk apró kockákra, és a zsíron pirítsuk meg. Ha kész, vegyük ki a kockákat az edényből.
  2. A hagymát vágjuk finomra, majd pirítsuk aranysárgára. Adjuk hozzá az 1x1 cm-es kockára vágott burgonyát és a zellert, és gyorsan pirítsuk át, sózzuk, borsozzuk. Sózásnál vegyük figyelembe, hogy a húsalaplé is tartalmaz már sót.
  3. Öntsük fel a húsalaplével, adjuk hozzá a babérleveleket és főzzük puhára a burgonyákat.
  4. Botmixerrel pürésítsük homogén állagúra.
  5. Készítsünk legírt: a 2 tojássárgáját keverjük simára 2 dl tejszínnel, majd a forró püréből merjünk egy kisebb merőkanállal rá, és keverjük el (hőkiegyenlítünk). Lassan csurgatva, és állandó keverés mellett adjuk a leveshez.
  6. Ha ezzel végeztünk, montírozzuk is a levest: a vajból vágjunk apró kockákat és szórjuk egyszerűen a levesbe. Keverjük addig, amíg a vaj elolvad. Nagyon fontos, hogy a levest már nem szabad forralni többet, mert a tojás és a vaj is kicsapódik!
  7. Tálalásnál szórjunk a leves tetejére az angolszalonna kockákból, és szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel.
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16265
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 05.

Ajánló

Könnyű menüsorokhoz ajánlom, igazán könnyen elkészíthető, nagyszerű krémleves.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Burgonyakrémleves pirított angolszalonnával
Kornél 167 recept

Az egyszerű burgonyakrémleves kicsit másképp. Nem kellene bele hagyma, sőt a zeller is elhagyható lenne, azonban mindkettő jól kiemeli a burgonya ízét, és tartalmasabb ízű levest kapunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...