r
Nosalty Logó

Burgonyagombóc párolt fejeskáposztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Burgonyagombóc párolt fejeskáposztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A burgonyagombóchoz

A tálaláshoz

Összesen 594 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A burgonyagombóchoz

A tálaláshoz

Összesen 2380 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A burgonyagombóchoz

A tálaláshoz

Összesen 74 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    854.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    523.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 594 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    106.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    698 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3417.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    957 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    1356 mg
  • Nátrium
    584 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    302.9 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    2095.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    541 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    601 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    935 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    765 micro
  • Kolin:
    724 mg
  • Retinol - A vitamin:
    475 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    566 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1199 micro
Összesen 2380 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

A burgonyagombóchoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A burgonyagombóchoz

  1. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben egy fazékban, feltesszük főni, majd a vizet leöntjük róla. (Kóstoljuk, villát szúrunk bele, és ha puha, kész van.)
  2. A fejes káposzta külső leveleit leszedjük, félbe vágjuk, torzsáját kivágjuk, mossuk, és vékony csíkokra vágjuk fel, vagy káposzta reszelőn lereszeljük.
  3. Olajon a felkockázott vöröshagymát és az áttört fokhagymát, kevés sóval puhára pároljuk, beletesszük a vékonyan felcsíkozott káposztát, sózzuk és borsozzuk, fedő alatt, közepes lángon, 25-30 percig pároljuk, néhányszor keverjük meg (kóstoljuk!), ha puha, készen van, és egy kicsit még barnul is.
  4. A burgonyát áttörjük, beleütjük a tojásokat, kevés sót és borsot, zsírt, és annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy puha formázható masszát tudjunk belőle készíteni.
  5. Sós, olajos, lobogó vízben (kézzel vagy két kanállal gombócokat formázunk), és a vízben kifőzzük, ha a gombócok feljönnek a víz tetejére, akkor kiszedjük, lecsepegtetjük, jénaiba téve, melegen tartjuk addig, amíg az utolsó gombóc is kifő (5-6 perc alatt kifő egy adag gombóc), egyszerre 6-8 darabot tegyünk csak bele.
  6. Tálaljuk a párolt káposztával a kifőtt gombócokat, kínálunk mellé tejfelt és reszelt sajtot!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5722
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 12.

Ajánló

A tejföl ne legyen hideg, mert lehűti az ételt. Zöldborsóleves utáni, második fogás. Így magában is tálalható , finom és laktató étel, de nyugodtan kínálhatunk mellé sült fokhagymás húst :  akár sertést, akár csirkét, de még pulykát is. :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Burgonyagombóc párolt fejeskáposztával
Éva-Anyóca 350 recept

Szeretjük a párolt káposztát, és a gombócot is. Egymás mellett tálalva kínáltam, mi külön is szeretjük, de így is finom ebédet tálaltam, elfogyott! A gombócot petrezselyemmel, a káposztát őrölt borssal szórtam meg tálaláskor. Jól esett hozzá a sok reszelt sajt és tejföl.

Hozzávalók

A burgonyagombóchoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...