Burgonyagombóc párolt fejeskáposztával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
A burgonyagombóchoz
-
250g burgonya144 kcal
-
0g só0 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
11g disznózsír101 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
18 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
1g bors1 kcal
-
375g káposzta75 kcal
-
0 kcal
A tálaláshoz
Összesen
594
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
A burgonyagombóchoz
-
1000g burgonya578 kcal
-
0g só0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
45g disznózsír406 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
71 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
2g bors5 kcal
-
1500g káposzta300 kcal
-
0 kcal
A tálaláshoz
Összesen
2380
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
A burgonyagombóchoz
-
31.5g burgonya18 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.2g tojás7 kcal
-
1.4g disznózsír13 kcal
-
3.1g finomliszt11 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
5.3g vöröshagyma2 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
47.2g káposzta9 kcal
-
0 kcal
A tálaláshoz
Összesen
74
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17 g
Zsír
-
Összesen 26.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 175 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 854.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 239 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 339 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 523.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 150 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 234 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 191 micro
-
Kolin: 181 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 99 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 300 micro
Összesen
594
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68 g
Zsír
-
Összesen 106.6 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 698 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3417.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 957 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 395 mg
-
Foszfor 1356 mg
-
Nátrium 584 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 302.9 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 52 mg
VÍZ
-
Összesen 2095.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 541 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 601 mg
-
D vitamin: 167 micro
-
K vitamin: 935 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 765 micro
-
Kolin: 724 mg
-
Retinol - A vitamin: 475 micro
-
α-karotin 396 micro
-
β-karotin 566 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1199 micro
Összesen
2380
kcal
- 3% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 107.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
74
kcal
Hozzávalók
A burgonyagombóchoz
-
10 közepes db burgonya
-
só ízlés szerint
-
3 db tojás
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 közepes fej káposzta
-
0.5 kávéskanál őrölt fűszerkömény
A tálaláshoz
-
175 g tejföl
Elkészítés
A burgonyagombóchoz
- A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben egy fazékban, feltesszük főni, majd a vizet leöntjük róla. (Kóstoljuk, villát szúrunk bele, és ha puha, kész van.)
- A fejes káposzta külső leveleit leszedjük, félbe vágjuk, torzsáját kivágjuk, mossuk, és vékony csíkokra vágjuk fel, vagy káposzta reszelőn lereszeljük.
- Olajon a felkockázott vöröshagymát és az áttört fokhagymát, kevés sóval puhára pároljuk, beletesszük a vékonyan felcsíkozott káposztát, sózzuk és borsozzuk, fedő alatt, közepes lángon, 25-30 percig pároljuk, néhányszor keverjük meg (kóstoljuk!), ha puha, készen van, és egy kicsit még barnul is.
- A burgonyát áttörjük, beleütjük a tojásokat, kevés sót és borsot, zsírt, és annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy puha formázható masszát tudjunk belőle készíteni.
- Sós, olajos, lobogó vízben (kézzel vagy két kanállal gombócokat formázunk), és a vízben kifőzzük, ha a gombócok feljönnek a víz tetejére, akkor kiszedjük, lecsepegtetjük, jénaiba téve, melegen tartjuk addig, amíg az utolsó gombóc is kifő (5-6 perc alatt kifő egy adag gombóc), egyszerre 6-8 darabot tegyünk csak bele.
- Tálaljuk a párolt káposztával a kifőtt gombócokat, kínálunk mellé tejfelt és reszelt sajtot!
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5729
- Feltöltés dátuma: 2012. február 12.
Ajánló
A tejföl ne legyen hideg, mert lehűti az ételt. Zöldborsóleves utáni, második fogás. Így magában is tálalható , finom és laktató étel, de nyugodtan kínálhatunk mellé sült fokhagymás húst : akár sertést, akár csirkét, de még pulykát is. :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Szeretjük a párolt káposztát, és a gombócot is. Egymás mellett tálalva kínáltam, mi külön is szeretjük, de így is finom ebédet tálaltam, elfogyott! A gombócot petrezselyemmel, a káposztát őrölt borssal szórtam meg tálaláskor. Jól esett hozzá a sok reszelt sajt és tejföl.