Burgonyagombóc-leves Iluskától
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
Leves
-
10g sertészsír90 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
7g finomliszt24 kcal
-
0 kcal
-
667g víz0 kcal
-
53g sárgarépa19 kcal
-
60g fehérrépa38 kcal
-
53g zeller19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
Gombóchoz
-
133g burgonya77 kcal
-
5g sertészsír45 kcal
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g finomliszt49 kcal
Összesen
378
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
Leves
-
30g sertészsír271 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0 kcal
-
2000g víz0 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
Gombóchoz
-
400g burgonya231 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
Összesen
1138
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
Leves
-
1g sertészsír9 kcal
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
0 kcal
-
63.6g víz0 kcal
-
5.1g sárgarépa2 kcal
-
5.7g fehérrépa4 kcal
-
5.1g zeller2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
Gombóchoz
-
12.7g burgonya7 kcal
-
0.5g sertészsír4 kcal
-
1.6g vöröshagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
Összesen
37
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 494.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 196 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 908.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 396 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1650 micro
-
β-karotin 3934 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
378
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 19 g
Zsír
-
Összesen 47.2 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1483 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 296 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 204 mg
-
Foszfor 589 mg
-
Nátrium 355 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 164 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 2724.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1189 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 114 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 116 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 225 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11802 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 409 micro
Összesen
1138
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 47.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 86.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 157 micro
-
β-karotin 375 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
37
kcal
Hozzávalók
Leves
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 púpozott ek finomliszt
-
2 kávéskanál fűszerpaprika
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 kávéskanál ételízesítő
-
1 teáskanál petrezselyem
-
1 db zellerlevél
Gombóchoz
-
4 közepes db burgonya
-
1 ek sertészsír
-
1 kis db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Leves
- A zsíron megfonnyasztjuk a reszelt vöröshagymát, hozzáadjuk a lisztet, átpirítjuk, majd a fűszerpaprikával elkeverjük, és nyomban felengedjük a vízzel, annyival, amennyi levest szeretnénk.
- A megpucolt, apróra vágott zöldségeket hozzá tesszük. Fűszerezzük. Puhára főzzük. Közben elkészítjük a gombócokat.
- Miután minden zöldség puhára főlt, belepakoljuk a levesbe a gombócokat.
- 10 perc lassú főlés után, apróra vágott petrezselyemmel és zellerlevéllel ízesítjük. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat!
Gombóchoz
- A krumplikat hájában megfőzzük. Sózzuk. Ha megfőtt, hideg vízzel való öblítés után pucoljuk, majd áttörjük. Teljesen kihűtjük. Megpirítjuk a reszelt hagymát a zsíron, és hozzáadjuk a sót, a lisztet (annyit, hogy ne ragadjon a massza). Jól összegyúrjuk. Apró gombócokat formálunk.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 123
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7824
- Feltöltés dátuma: 2015. november 09.
Ajánló
Mivel a burgonyákat meg kell főzni, majd törés után ki kell hűteni, érdemes először ezt feltenni főni. A burgonyákat könnyebb a burgonyanyomón átnyomni, ha még melegen tesszük ezt! Ha hideg vízzel öblítjük főzés után, könnyen lejön a héja.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1115 recept
Anyukám többször is elkészítette a burgonyagombóc-levest, szerintem azért, mert egyszerű, finom és mindenekelőtt olcsó!! Mentem haza iskolából, és ezzel várt..:-)) Ha jól van beízesítve, akkor rendkívül klassz kis leves kerekedik belőle!!