r
Nosalty Logó

Burgonyafánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Burgonyafánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 902 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 3604 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 389 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 902 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    278.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1152.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    600 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    109 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    499 micro
Összesen 3604 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 389 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a cukorral langyos tejben megfuttatjuk.
  2. A burgonyát áttörjük, összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgával, egy csipet sóval és az élesztővel.
  3. Hozzáadjuk az olajat, egy kevés szerecsendiót, és bedagasztjuk.
  4. Egy órán át letakarva kelesztjük.
  5. Teáskanállal forró olajba szaggatjuk a tésztát, és aranybarnára sütjük. Decensebb változata, ha olajos kézzel kis pogácsákat formálunk a tésztából, és így sütjük ki.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 213
  • Tegnapi nézettség: 37
  • 7 napos nézettség: 295
  • Össznézettség: 128566
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 14.

Ajánló

Köretként ajánlják, de önálló fogásként is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti recept a Horváth Ilona-féle szakácskönyvben van. Ezt kipróbáltam, nem sikerült túl jól, ezért kicsit átalakítottam.

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...