r
Nosalty Logó

Burek, a Balkán csavart rétese

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kristyán Fanni
Burek, a Balkán csavart rétese
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Burek

Öntet

Összesen 815 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Burek

Öntet

Összesen 3258 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Burek

Öntet

Összesen 191 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1103.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    636 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 815 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    248.5 g

Zsír

  • Összesen
    199 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4414.4 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    307 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    2543 mg
  • Nátrium
    938 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1078.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    1232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    900 micro
Összesen 3258 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 191 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Burek

Öntet

Elkészítés

Burek

  1. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a hagymát, majd a kétféle darált húst, és jól összepirítjuk őket.
  2. Amikor a hús már egyre jobban elveszti nyers színét, ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel.
  3. Egy réteslapot fektessünk le, ügyeljünk arra, hogy ne repedjen el sehol, és hogy ne legyen túlságosan száraz. Egy ecset segítségével kezdjük el felvinni rá az olívaolajat. Használhatunk olvasztott vajat is, de mindkét esetben figyeljünk a mértékre. Ne áztassuk el a tésztát, mégis juttassunk a zsiradékból mindenhova.
  4. Ha elkészültünk, pár percig pihentethetjük, hogy legyen ideje magába szívni a nedvességet. Bolti réteslap esetében nagyobb odafigyeléssel végezzük a folyamatot, mert a tészta könnyebben szakad, ez pedig a felcsavarásnál és összetekerésnél problémát jelenthet.
  5. Kezdjük el rákanalazni a húsos tölteléket a tészta egyik hosszanti oldalának szélére egy sávban, majd óvatosan tekerjük fel.
  6. A felcsavart réteslapot helyezzük egy hőálló, kivajazott, kör alakú edény szélére. Addig folytassuk ezt a műveletet, míg a töltött réteslapok ellepik az edényt. Egy kicsit nyomkodjuk le, igazgassuk el a bureket, hogy szépen összeérjenek a lapok.

Öntet

  1. Egy tálba öntsük össze a tojásokat, a joghurtot és a savas vizet, majd keverjük egyneműre.
  2. Locsoljuk meg vele a felcsavart, elegyengetett bureket, hogy finom szaftos végeredményt kapjunk.
  3. Előmelegített, 200 fokos sütőben süssük minimum 30 percet, majd amikor már szép barna, vegyük ki, és hagyjuk hűlni.
  4. A tetejét szórjuk meg frissen vágott petrezselyemmel. Fogyaszthatjuk magában, de tejföllel megkenve még finomabb.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 81
  • Össznézettség: 16041
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Burek, a Balkán csavart rétese
Kristyán Fanni 103 recept

Burekimádók, figyelem, kisütöttük nektek a csavart pite legjavát! Hogy ne kelljen felkutatni a legjobb verziót a környéken, inkább készítsd el otthon a saját ízlésed szerint. Ha igazán-igazán jót akarsz falatozni, még a réteslapot is te nyújtod majd hozzá.

Hozzávalók

Burek

Öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...