Burek, a Balkán csavart rétese
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kristyán Fanni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
Burek
-
4g olívaolaj35 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
125g darált marhahús178 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
38g réteslap111 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
Öntet
Összesen
815
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
Burek
-
16g olívaolaj141 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
500g darált marhahús710 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
150g réteslap443 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
Öntet
Összesen
3258
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
Burek
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
5.3g vöröshagyma2 kcal
-
29.3g darált marhahús42 kcal
-
29.3g darált sertéshús53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
8.8g réteslap26 kcal
-
5g olívaolaj44 kcal
Öntet
Összesen
191
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.1 g
Zsír
-
Összesen 49.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 293 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1103.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 636 mg
-
Nátrium 235 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 269.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 308 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 225 micro
Összesen
815
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 248.5 g
Zsír
-
Összesen 199 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 115 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 1173 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4414.4 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 307 mg
-
Kálcium 314 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 260 mg
-
Foszfor 2543 mg
-
Nátrium 938 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 1078.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 297 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 25 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 211 micro
-
K vitamin: 111 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 1232 mg
-
Retinol - A vitamin: 284 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 157 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 900 micro
Összesen
3258
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 258.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 63.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
191
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Burek
-
2 ek olívaolaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
500 g darált marhahús
-
500 g darált sertéshús
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 tk fűszerpaprika
-
1 ek petrezselyem
-
1 csomag réteslap
Öntet
Elkészítés
Burek
- Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a hagymát, majd a kétféle darált húst, és jól összepirítjuk őket.
- Amikor a hús már egyre jobban elveszti nyers színét, ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel.
- Egy réteslapot fektessünk le, ügyeljünk arra, hogy ne repedjen el sehol, és hogy ne legyen túlságosan száraz. Egy ecset segítségével kezdjük el felvinni rá az olívaolajat. Használhatunk olvasztott vajat is, de mindkét esetben figyeljünk a mértékre. Ne áztassuk el a tésztát, mégis juttassunk a zsiradékból mindenhova.
- Ha elkészültünk, pár percig pihentethetjük, hogy legyen ideje magába szívni a nedvességet. Bolti réteslap esetében nagyobb odafigyeléssel végezzük a folyamatot, mert a tészta könnyebben szakad, ez pedig a felcsavarásnál és összetekerésnél problémát jelenthet.
- Kezdjük el rákanalazni a húsos tölteléket a tészta egyik hosszanti oldalának szélére egy sávban, majd óvatosan tekerjük fel.
- A felcsavart réteslapot helyezzük egy hőálló, kivajazott, kör alakú edény szélére. Addig folytassuk ezt a műveletet, míg a töltött réteslapok ellepik az edényt. Egy kicsit nyomkodjuk le, igazgassuk el a bureket, hogy szépen összeérjenek a lapok.
Öntet
- Egy tálba öntsük össze a tojásokat, a joghurtot és a savas vizet, majd keverjük egyneműre.
- Locsoljuk meg vele a felcsavart, elegyengetett bureket, hogy finom szaftos végeredményt kapjunk.
- Előmelegített, 200 fokos sütőben süssük minimum 30 percet, majd amikor már szép barna, vegyük ki, és hagyjuk hűlni.
- A tetejét szórjuk meg frissen vágott petrezselyemmel. Fogyaszthatjuk magában, de tejföllel megkenve még finomabb.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 118
- Tegnapi nézettség: 15
- 7 napos nézettség: 81
- Össznézettség: 16041
- Feltöltés dátuma: 2022. július 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kristyán Fanni
103 recept
Burekimádók, figyelem, kisütöttük nektek a csavart pite legjavát! Hogy ne kelljen felkutatni a legjobb verziót a környéken, inkább készítsd el otthon a saját ízlésed szerint. Ha igazán-igazán jót akarsz falatozni, még a réteslapot is te nyújtod majd hozzá.