r
Nosalty Logó

Bunuelo

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Noncsi
Bunuelo
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A fánk töltelékéhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 893 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A fánk töltelékéhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 3569 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A fánk töltelékéhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 229 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 893 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    271.9 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    190 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1190 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.5 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    680.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    651 micro
Összesen 3569 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    76.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A fánk töltelékéhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Válasszuk külön a tojássárgáját a fehérjétől. A fehérjét tegyük félre, a sárgáját pedig verjük fel cukorral egy tálban, adjuk hozzá a lisztet, egy csipetnyi sót, a tejet, és dolgozzuk homogénné a masszát. Tegyük fél órára hűtőbe.
  2. Az almát ne hámozzuk meg, csak vágjuk fel kb.1 cm-es szeletekre (magház nélkül persze), és öntsük le citromlével, hogy ne barnuljanak meg.
  3. Most verjük habbá a tojásfehérjét, és adjuk hozzá az előbb elkészített masszához.
  4. Keverjük meg óvatosan a masszát, felülről lefelé.
  5. Mártsuk bele az almaszeleteket ebbe a masszába, és utána már süthetjük is a fánkokat a felhevített olajban. Kb. 5 perc alatt megsül mindkét oldala szép barnára, az alma pedig megpuhul benne. Óvatosan vegyük ki, majd az olajat csöpögtessük le róluk, és fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
  6. Lehet mellé akár csokiszószt, tejsodót kínálni vagy önmagában is fogyaszthatjuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6340
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bunuelo
Noncsi 1 recept

Egy nagyon finom és egyszerű spanyol édesség. A liszt, a cukor és a tej az érzékenyeknek bátran helyettesíthető! (Én tej helyett rizsitalt használok.)

Hozzávalók

A tésztához

A fánk töltelékéhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...