r
Nosalty Logó

Bundás szelet rizi-bizivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Edina2019
Bundás szelet rizi-bizivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Bundás hús

Köret

Összesen 659 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Bundás hús

Köret

Összesen 1976 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Bundás hús

Köret

Összesen 115 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2315 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    1657 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1080 micro
Összesen 659 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    114.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6944.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1311 mg
  • Nátrium
    4971 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    261.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1023.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    597 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    540 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3239 micro
Összesen 1976 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Bundás hús

Köret

Elkészítés

Bundás hús

  1. Masszát megcsináljuk. Az ásványvíz, és a reszelt krumpli kivételével mindent összekeverünk egy mixer segítségével. A végén hozzáadjuk a vizet és a reszelt burgonyát is. Egy sűrű masszát kell kapnunk.
  2. A hússzeleteket kiklopfoljuk és besózzuk. (Ezt egyébként előző este is meg lehet csinálni) Ez a hús lehet disznócomb, tarja, karaj, csirke vagy pulykamell, ki mit szeret.
  3. Közben megmelegítjük az olajat kb. 1,5 dl. De ez az edény nagyságától változhat. Nem kell olyan sok, csak épphogy ellepje majd a húsokat. Közepes hőfokon süssük majd a húst.
  4. Ha már meleg az étolaj, akkor a húst jól belemártjuk a masszába és csepegtetés nélkül beletesszük az olajba. Jó sok massza maradjon rajta.
  5. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Odakészítünk egy tálat pl. tefál (ebben az edényben fogjuk a sütőben sütni) és ebbe az edénybe szedjük ki az aranybarnára sütött hússzeleteket, jó szorosan egymás mellé tesszük, és pici borssal megszórjuk. Ebből a húsmennyiségből 2 sor lesz, nyugodtan egymásra lehet tenni. Kb. 1/2 dl vizet teszünk még a húsok alá, fedőt teszünk rá, és mehet az előmelegített sütőbe. Kb. 60 perc 170 fokon.
  6. Ha maradna massza nyugodtan ki lehet sütni. Egy evőkanál segítségével az olajba kanalazzuk, mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A gyerekek is biztosan díjazzák.
  7. Amíg a hús sül, jöhet a köret.
  8. Kb. 1 óra alatt kész lesz a hús. Ha egy kést nagyon könnyen átszúrunk a húsokon, akkor már készen is van.
  9. Nagyon finom, szaftos, puha lesz a végeredmény. Befőttel vagy savanyúsággal is lehet tálalni. Jó étvágyat.

Köret

  1. Egy edényben 1 ek olívaolajon megpirítjuk a rizst (nem kell nagyon, elég ha szép fehér lesz a rizs, ez közepes hőfokon történjen). Ha jó, felöntjük a rizs 2-szeres mennyiségű vízével, ez esetben 5 dl vízzel. Valamint beletesszük a borsót kb. 3 dl, lehet mexikói keveréket is vagy el is hagyható, ki hogy szereti. Sót is és lefedjük fedővel. Ha elkezd forrni, visszavesszük kicsi lángra, ez nagyon fontos!
  2. Amikor kész, akkor szórjuk bele a petrezselyemzöldet és megkeverjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 973
  • Feltöltés dátuma: 2023. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Edina2019 1 recept

Hozzávalók

Bundás hús

Köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...