Bundás szelet rizi-bizivel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Edina2019
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
Bundás hús
-
117g sertés rövidkaraj194 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
33g tej19 kcal
-
17g szódavíz0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
33g burgonya19 kcal
-
43g napraforgó olaj0 kcal
Köret
Összesen
659
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
Bundás hús
-
350g sertés rövidkaraj581 kcal
-
0g só0 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
100g tej56 kcal
-
50g szódavíz0 kcal
-
6g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
128g napraforgó olaj0 kcal
Köret
Összesen
1976
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
Bundás hús
-
20.4g sertés rövidkaraj34 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.3g finomliszt19 kcal
-
5.8g tej3 kcal
-
2.9g szódavíz0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
5.8g burgonya3 kcal
-
7.4g napraforgó olaj0 kcal
Köret
Összesen
115
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 38 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2315 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 437 mg
-
Nátrium 1657 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 341.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 199 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1080 micro
Összesen
659
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 114.1 g
Zsír
-
Összesen 46.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 404 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6944.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 244 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 218 mg
-
Foszfor 1311 mg
-
Nátrium 4971 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 261.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1023.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 113 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 597 micro
-
Kolin: 395 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 540 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3239 micro
Összesen
1976
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 405.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 290 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 189 micro
Összesen
115
kcal
Hozzávalók
Bundás hús
-
35 dkg sertés rövidkaraj
-
só ízlés szerint
-
6 ek finomliszt
-
1 dl tej
-
0.5 dl szódavíz
-
1 teáskanál só
-
0.5 teáskanál fűszerpaprika
-
bors ízlés szerint
-
1 db tojás
-
1.5 dl napraforgó olaj
Köret
-
5 dl víz
-
1 teáskanál só
-
120 g zöldborsó
-
petrezselyem ízlés szerint
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
Bundás hús
- Masszát megcsináljuk. Az ásványvíz, és a reszelt krumpli kivételével mindent összekeverünk egy mixer segítségével. A végén hozzáadjuk a vizet és a reszelt burgonyát is. Egy sűrű masszát kell kapnunk.
- A hússzeleteket kiklopfoljuk és besózzuk. (Ezt egyébként előző este is meg lehet csinálni) Ez a hús lehet disznócomb, tarja, karaj, csirke vagy pulykamell, ki mit szeret.
- Közben megmelegítjük az olajat kb. 1,5 dl. De ez az edény nagyságától változhat. Nem kell olyan sok, csak épphogy ellepje majd a húsokat. Közepes hőfokon süssük majd a húst.
- Ha már meleg az étolaj, akkor a húst jól belemártjuk a masszába és csepegtetés nélkül beletesszük az olajba. Jó sok massza maradjon rajta.
- Mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Odakészítünk egy tálat pl. tefál (ebben az edényben fogjuk a sütőben sütni) és ebbe az edénybe szedjük ki az aranybarnára sütött hússzeleteket, jó szorosan egymás mellé tesszük, és pici borssal megszórjuk. Ebből a húsmennyiségből 2 sor lesz, nyugodtan egymásra lehet tenni. Kb. 1/2 dl vizet teszünk még a húsok alá, fedőt teszünk rá, és mehet az előmelegített sütőbe. Kb. 60 perc 170 fokon.
- Ha maradna massza nyugodtan ki lehet sütni. Egy evőkanál segítségével az olajba kanalazzuk, mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A gyerekek is biztosan díjazzák.
- Amíg a hús sül, jöhet a köret.
- Kb. 1 óra alatt kész lesz a hús. Ha egy kést nagyon könnyen átszúrunk a húsokon, akkor már készen is van.
- Nagyon finom, szaftos, puha lesz a végeredmény. Befőttel vagy savanyúsággal is lehet tálalni. Jó étvágyat.
Köret
- Egy edényben 1 ek olívaolajon megpirítjuk a rizst (nem kell nagyon, elég ha szép fehér lesz a rizs, ez közepes hőfokon történjen). Ha jó, felöntjük a rizs 2-szeres mennyiségű vízével, ez esetben 5 dl vízzel. Valamint beletesszük a borsót kb. 3 dl, lehet mexikói keveréket is vagy el is hagyható, ki hogy szereti. Sót is és lefedjük fedővel. Ha elkezd forrni, visszavesszük kicsi lángra, ez nagyon fontos!
- Amikor kész, akkor szórjuk bele a petrezselyemzöldet és megkeverjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 70 perc
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 973
- Feltöltés dátuma: 2023. február 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Edina2019
1 recept