r
Nosalty Logó

Bundás kényeztetés - Bundás kenyér 3.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nemnagykunszt
Bundás kényeztetés - Bundás kenyér 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 1610 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 3219 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 315 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    125.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8764.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    7731 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2278 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1124 micro
Összesen 1610 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    250.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    1198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17529.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1134 mg
  • Nátrium
    15462 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    373.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4587 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    901 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4556 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2249 micro
Összesen 3219 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1711.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    1510 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    445 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kenyeret karikázzuk fel kb. 1-1,5 cm-es szeletekre. Osszuk el őket két csoportra, és párosítsuk őket.
  2. Az egyik csoportra a májkrémet kenve, készítsünk szendvicseket. Egy szeletre mehet a májkrém, aztán ráteszünk egy másik szeletet. Ezt tegyük meg a másik csoporttal is, csak ott kockasajt segítségével.
  3. 3 db tojást üssünk fel egy mélytányérban vagy egy kisebb keverőtálban, verjük fel, tegyünk bele 0,5 tk sót, egy csipet borsot, és aprítsunk bele egy kis marék snidlinget. Keverjük el, majd ebbe mártogassuk bele a májkrémes szendvicseket. Kicsit hagyjuk benne állni, hogy a tojást kicsit felt tudja szívni.
  4. A másik 3 tojást külön tálban verjük fel. Tegyünk bele 0,5 tk sót, aprítsunk bele egy kis marék bazsalikomot, keverjük el, majd ebbe a kockasajtos szendvicseket mártogassuk.
  5. Forró olajban süssük mindkét felét a szendvicseknek, míg meg nem barnulnak.
  6. Szabadon variálhatóak a szendvicsek is és a tojásba kevert fűszerek is. Pl. a kockasajtosra mehet sonka (ekkor kicsit préseljük is össze, mielőtt a tojásban megforgatnánk)vagy újhagyma stb., a májkérmesre majoranna.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 336
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 41267
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 06.

Ajánló

Persze, ilyen hideg márciusi reggelen kiváló hozzá egy kis forralt bor (persze ha hétvége van), aminek a receptjét itt olvashatod. (Vagy persze tea is okés, ha nem vagy normális, és még a hétvégén sem tudsz lazítani. Sztem ráérsz majd jövő télen teázgatni.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
nemnagykunszt 44 recept

Mindenki menjen ki a kutyához, és simogassa meg...jó, nem erről lesz szó, hanem arról, hogy ismét itt az ideje a csajodat kényeztetni. Most meg fogja kapni tőled az első bundáját. Mielőtt azonban az állatvédők kipécéznének, szeretném leszögezni (most ide valami véreset kellene írnom a leszögezés végett), hogy semmilyen állat szőrére nincs szükség. Pusztán arról (értsd: a Hortobágyon beszélgetünk), hogy újragondoljuk (nem, nem a kapcsolatunkat) a bundáskenyeret. Ezt a könnyű kis receptet antitalentumok is elkészíthetik. 5 perc. Kell 2x3 tojás. A 3-3 db-ot külön-külön verd fel. Az egyik hármasba vágj bele egy jó marék snidlinget (vagy egy szál újhagymát), és sózd, borsozd meg annyira, mintha rántottát készítenél. A másik hármasba is mehet a só, de ebbe a gastrogardenből apríts bele 6 levél bazsalikomot. Mindkét adag tojást alaposan verd fel. Kell hozzá egy nagyobb bagett, óriáskifli vagy a jó régi francia kenyér (esetleg erzsébet). Karikázd fel őket vékony szeletekre, kicsit ferdén. Egy kis mértan. A kést ne merőlegesen tartsd a vágáskor a kenyéren, hanem kb. 45 fokban. Ó, nem, nem az egyiptomi hőségben kell felvágni a kenyeret - bár támogatom az ötletet -, hanem a kést tartsd a kenyéren 45 fokos szögben vágás közben. Erre csak az esztétikum miatt van szükség, az élvezeti értékéből nem von le a dolognak. Ha nem tudtad ezt bedolgozni, akkor karikázd fel a kenyeret, ahogy akarod. Na, a felvágott kenyeret oszd két csoportra. Most mini szendvicseket gyártunk. Az egyik csoportra kenj májkrémet. Bármilyen otthon fellelhető májkrém jó. A másik csoport szendvicseire kenj kockasajtot. Álljunk meg egy szóra, tanár úr, ahogy azt a Vágópityu mondta vala. Mióta mondjuk a háromszögre, hogy kockasajt? Ja, jó, azért mert régen kocka alakja volt, csak aztán a gazdaságosság miatt az egyik sarkát levágták, így háromszög alakja lett, de a gyártó azóta is csonka kockának tartja, hogy maradjunk a mértannál egy kicsit. Ez kérem hülyeség. Ezt a sajtot 3 szög határolja (100-as!), ennyi. Naszóval. Kenj a másik csoportra háromszögsajtot, és itt is gyárts szendvicseket. Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy nem hátrány, ha mindkét "tímben" párosak a kenyerek, mert egyébként a végén az utolsó szenya egy csonka párból fog állni. Annyit csonkázok itt, hogy mindjárt megjelenik a Pici, aztán lenyom egy ding-dongot. Ha végeztél a kenéssel, akkor dobáld be, és forgasd meg őket a tojásokban. Kicsit hagyd is őket benne, hogy jól átjárja őket az anyag. Én a sajtosat a bazsalikomosba, a májkrémeset a snidlingesbe raknám. A mártogatás közben egy mély serpenyőbe önts kb. 4 dl olajat, forrósítsd fel, majd miután elérte a kívánt hőfokot, vedd lejjebb a póvert a serpenyő alatt, kb. ¾-ére. Azt, hogy az olaj elég forró-e, úgy próbáld ki, hogy belecsöppentesz egy kis tojást, ha a tojáscsepp megkergül, mint kezdőzenekar a nagyszínpadon, na akkor jó. Addig süsd mindkét oldalukat, míg barnák nem lesznek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...