Bundás kényeztetés - Bundás kenyér 3.
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 48.5 g
Zsír
-
Összesen 125.1 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 599 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8764.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 261 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 567 mg
-
Nátrium 7731 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 186.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 2294 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 194 micro
-
Kolin: 451 mg
-
Retinol - A vitamin: 2278 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 190 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1124 micro
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 96.9 g
Zsír
-
Összesen 250.2 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 74 g
-
Koleszterin 1198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17529.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 219 mg
-
Kálcium 521 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 1134 mg
-
Nátrium 15462 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.4 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 373.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 4587 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 73 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 387 micro
-
Kolin: 901 mg
-
Retinol - A vitamin: 4556 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 380 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2249 micro
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 24.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1711.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 1510 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 448 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 445 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 220 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A kenyeret karikázzuk fel kb. 1-1,5 cm-es szeletekre. Osszuk el őket két csoportra, és párosítsuk őket.
- Az egyik csoportra a májkrémet kenve, készítsünk szendvicseket. Egy szeletre mehet a májkrém, aztán ráteszünk egy másik szeletet. Ezt tegyük meg a másik csoporttal is, csak ott kockasajt segítségével.
- 3 db tojást üssünk fel egy mélytányérban vagy egy kisebb keverőtálban, verjük fel, tegyünk bele 0,5 tk sót, egy csipet borsot, és aprítsunk bele egy kis marék snidlinget. Keverjük el, majd ebbe mártogassuk bele a májkrémes szendvicseket. Kicsit hagyjuk benne állni, hogy a tojást kicsit felt tudja szívni.
- A másik 3 tojást külön tálban verjük fel. Tegyünk bele 0,5 tk sót, aprítsunk bele egy kis marék bazsalikomot, keverjük el, majd ebbe a kockasajtos szendvicseket mártogassuk.
- Forró olajban süssük mindkét felét a szendvicseknek, míg meg nem barnulnak.
- Szabadon variálhatóak a szendvicsek is és a tojásba kevert fűszerek is. Pl. a kockasajtosra mehet sonka (ekkor kicsit préseljük is össze, mielőtt a tojásban megforgatnánk)vagy újhagyma stb., a májkérmesre majoranna.
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 336
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 41267
- Feltöltés dátuma: 2011. április 06.
Ajánló
Persze, ilyen hideg márciusi reggelen kiváló hozzá egy kis forralt bor (persze ha hétvége van), aminek a receptjét itt olvashatod. (Vagy persze tea is okés, ha nem vagy normális, és még a hétvégén sem tudsz lazítani. Sztem ráérsz majd jövő télen teázgatni.)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Mindenki menjen ki a kutyához, és simogassa meg...jó, nem erről lesz szó, hanem arról, hogy ismét itt az ideje a csajodat kényeztetni. Most meg fogja kapni tőled az első bundáját. Mielőtt azonban az állatvédők kipécéznének, szeretném leszögezni (most ide valami véreset kellene írnom a leszögezés végett), hogy semmilyen állat szőrére nincs szükség. Pusztán arról (értsd: a Hortobágyon beszélgetünk), hogy újragondoljuk (nem, nem a kapcsolatunkat) a bundáskenyeret. Ezt a könnyű kis receptet antitalentumok is elkészíthetik. 5 perc. Kell 2x3 tojás. A 3-3 db-ot külön-külön verd fel. Az egyik hármasba vágj bele egy jó marék snidlinget (vagy egy szál újhagymát), és sózd, borsozd meg annyira, mintha rántottát készítenél. A másik hármasba is mehet a só, de ebbe a gastrogardenből apríts bele 6 levél bazsalikomot. Mindkét adag tojást alaposan verd fel. Kell hozzá egy nagyobb bagett, óriáskifli vagy a jó régi francia kenyér (esetleg erzsébet). Karikázd fel őket vékony szeletekre, kicsit ferdén. Egy kis mértan. A kést ne merőlegesen tartsd a vágáskor a kenyéren, hanem kb. 45 fokban. Ó, nem, nem az egyiptomi hőségben kell felvágni a kenyeret - bár támogatom az ötletet -, hanem a kést tartsd a kenyéren 45 fokos szögben vágás közben. Erre csak az esztétikum miatt van szükség, az élvezeti értékéből nem von le a dolognak. Ha nem tudtad ezt bedolgozni, akkor karikázd fel a kenyeret, ahogy akarod. Na, a felvágott kenyeret oszd két csoportra. Most mini szendvicseket gyártunk. Az egyik csoportra kenj májkrémet. Bármilyen otthon fellelhető májkrém jó. A másik csoport szendvicseire kenj kockasajtot. Álljunk meg egy szóra, tanár úr, ahogy azt a Vágópityu mondta vala. Mióta mondjuk a háromszögre, hogy kockasajt? Ja, jó, azért mert régen kocka alakja volt, csak aztán a gazdaságosság miatt az egyik sarkát levágták, így háromszög alakja lett, de a gyártó azóta is csonka kockának tartja, hogy maradjunk a mértannál egy kicsit. Ez kérem hülyeség. Ezt a sajtot 3 szög határolja (100-as!), ennyi. Naszóval. Kenj a másik csoportra háromszögsajtot, és itt is gyárts szendvicseket. Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy nem hátrány, ha mindkét "tímben" párosak a kenyerek, mert egyébként a végén az utolsó szenya egy csonka párból fog állni. Annyit csonkázok itt, hogy mindjárt megjelenik a Pici, aztán lenyom egy ding-dongot. Ha végeztél a kenéssel, akkor dobáld be, és forgasd meg őket a tojásokban. Kicsit hagyd is őket benne, hogy jól átjárja őket az anyag. Én a sajtosat a bazsalikomosba, a májkrémeset a snidlingesbe raknám. A mártogatás közben egy mély serpenyőbe önts kb. 4 dl olajat, forrósítsd fel, majd miután elérte a kívánt hőfokot, vedd lejjebb a póvert a serpenyő alatt, kb. ¾-ére. Azt, hogy az olaj elég forró-e, úgy próbáld ki, hogy belecsöppentesz egy kis tojást, ha a tojáscsepp megkergül, mint kezdőzenekar a nagyszínpadon, na akkor jó. Addig süsd mindkét oldalukat, míg barnák nem lesznek.