r
Nosalty Logó

Bulgursaláta tonhallal és tojással

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
K.Orsolya
Bulgursaláta tonhallal és tojással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 678 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 2710 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 189 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1501.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    639 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    213 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    685 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1126 micro
Összesen 678 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    108.1 g

Zsír

  • Összesen
    179 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    913 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6005.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    753 mg
  • Foszfor
    2045 mg
  • Nátrium
    2555 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    893.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    478 micro
  • K vitamin:
    850 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    480 micro
  • Kolin:
    865 mg
  • Retinol - A vitamin:
    378 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    2741 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4504 micro
Összesen 2710 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. Főzzük meg a bulgurt a húsleveskockával ízesített vízben, előírás szerint. (Nálam: 2 dl bulgurhoz 4 dl víz, 12 perc főzés fedővel letakart lábosban. Majd hagyni kell még utána pihenni.)
  2. Főzzük keményre a tojásokat.
  3. Egy nagy tálban keverjük össze az apróra kockázott paprikát, negyedelt olívabogyókat, nyolcadolt főtt tojásokat és a lecsepegtetett tonhalat.
  4. Készítsük el az öntetet az olívaolajból, citromléből és mustárból. Ízesítsük sóval, borssal.
  5. Keverjünk mindent össze a megfőtt bulgurral. Szórjuk meg napraforgómaggal, petrezselyemzölddel.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 238
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 18453
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 09.

Ajánló

Csak magában, vacsorának elég -- nekem :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bulgursaláta tonhallal és tojással
K.Orsolya 17 recept

Megszerettem a bulgurt, receptet kerestem, s erre az egészséges, finom ételre találtam...  Én bevallom, elfelejtettem a pirított napraforgómagot, amint a kép is mutatja... :)

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...