r
Nosalty Logó

Bulgurpuding vörösboros őszibarackkal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nicki
Bulgurpuding vörösboros őszibarackkal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pudinghoz

A barackhoz

A forma kikenéséhez

463
Kalória
7.3g
Fehérje
82g
Szénhidrátok
11.8g
Zsír
158.7g
Víz
600mg
Koleszterin
6.6g
Rost
39.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pudinghoz

A barackhoz

A forma kikenéséhez

Összesen 463 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pudinghoz

A barackhoz

A forma kikenéséhez

Összesen 2313 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pudinghoz

A barackhoz

A forma kikenéséhez

Összesen 162 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    158.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 463 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2448.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    619 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    935 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410 g
  • Cukor
    199 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    793.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    406 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    725 micro
  • β-crypt
    245 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    773 micro
Összesen 2313 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 162 kcal

Elkészítés

A pudinghoz

  1. Hőálló edényeket (szufléformákat) vékonyan kikenjük margarinnal, majd megszórjuk a morzsával. A sütőt előmelegítjük.
  2. A barackokat kimagozzuk, héját lehúzzuk. Ha nehezen jönne le a héja, pár percre forró vízbe dobjuk.
  3. A vörösbort a fűszerekkel és a cukorral egy nagyobb lábasban feltesszük melegedni. Rázogatjuk, átkeverjük, hogy a cukor elolvadjon és hagyjuk forrni kb. 10 percig, amíg kezd kicsit sűrűsödni (elforrja a levét), majd beletesszük a félbevágott (cikkekre vágott) barackot, és lassú tűzön 3-4 percig pároljuk. Óvatosan átforgatjuk, hogy a bor mindenhol érje, majd levesszük a tűzről.
  4. A pudinghoz a tejet felmelegítjük, majd beleszórjuk a tört búzát és a csipet sót a tejbe, és főzzük kb. 10 percig. Ezidő alatt a bulgur megdagad (puhul).
  5. A tejszínben elkeverjük a cukrot és a pudingport, majd a bulgurba keverjük és folytonos keverés közben besűrítjük. A sűrű masszát az előkészített formákba szedjük, a tetején elrendezzük a barackszeleteket vagy 1-1 fél barackot, majd mindegyiket meglocsoljuk még egy kanál boros sziruppal.
  6. Előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Langyosan tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A bulgur tulajdonképpen tört búza. Leginkább a közel-keleti és a török konyha által kedvelt köret. Az íze enyhén a dióra emlékeztet. A bulgur gazdagabb rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, mint a rizs. Glikémiás indexe 46, míg a sima rizsé 70-90 körül van. B-vitamin és vas is van benne jócskán, ezért nagyon sok dietetikus javasolja a fogyasztását.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Tiramisus chiapuding

Ha eddig nem tudtad, hogy készítsd el a chiamagot, vagy annyira nem ízlett, akkor ez a recept neked szól. Ez a tiramisus puding tutira levesz a lábadról. Vegán verzióban is könnyen ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!