Bulgurpuding vörösboros őszibarackkal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nicki
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 5% Zsír
A pudinghoz
-
80g rizstej38 kcal
-
30g növényi tejszín75 kcal
-
40g bulgur137 kcal
-
15 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
8 kcal
A barackhoz
-
20g félédes vörösbor16 kcal
-
4g nádcukor15 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
8 kcal
-
76g őszibarack29 kcal
A forma kikenéséhez
-
4g margarin29 kcal
-
4g zsemlemorzsa16 kcal
Összesen
463
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 5% Zsír
A pudinghoz
-
400g rizstej188 kcal
-
150g növényi tejszín377 kcal
-
200g bulgur684 kcal
-
76 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A barackhoz
-
100g félédes vörösbor82 kcal
-
20g nádcukor76 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
381g őszibarack143 kcal
A forma kikenéséhez
-
20g margarin143 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
Összesen
2313
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 5% Zsír
A pudinghoz
-
28g rizstej13 kcal
-
10.5g növényi tejszín26 kcal
-
14g bulgur48 kcal
-
1.4g vaníliás pudingpor5 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
A barackhoz
-
6 kcal
-
1.4g nádcukor5 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
26.6g őszibarack10 kcal
A forma kikenéséhez
-
1.4g margarin10 kcal
-
1.4g zsemlemorzsa6 kcal
Összesen
162
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 489.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 187 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 158.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 49 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 155 micro
Összesen
463
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.4 g
Zsír
-
Összesen 59.2 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2448.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 619 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 417 mg
-
Foszfor 935 mg
-
Nátrium 435 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 410 g
-
Cukor 199 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 793.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 474 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 168 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 406 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 725 micro
-
β-crypt 245 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 773 micro
Összesen
2313
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
162
kcal
Hozzávalók
A pudinghoz
-
4 dl rizstej
-
1.5 dl növényi tejszín
-
20 dkg bulgur
-
20 g vaníliás pudingpor
-
1 csipet só
-
1 csomag vaníliás cukor
A barackhoz
-
1 dl félédes vörösbor
-
2 ek nádcukor
-
1 db fahéjrúd
-
5 db szegfűszeg
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 db őszibarack
A forma kikenéséhez
-
2 dkg margarin
Elkészítés
A pudinghoz
- Hőálló edényeket (szufléformákat) vékonyan kikenjük margarinnal, majd megszórjuk a morzsával. A sütőt előmelegítjük.
- A barackokat kimagozzuk, héját lehúzzuk. Ha nehezen jönne le a héja, pár percre forró vízbe dobjuk.
- A vörösbort a fűszerekkel és a cukorral egy nagyobb lábasban feltesszük melegedni. Rázogatjuk, átkeverjük, hogy a cukor elolvadjon és hagyjuk forrni kb. 10 percig, amíg kezd kicsit sűrűsödni (elforrja a levét), majd beletesszük a félbevágott (cikkekre vágott) barackot, és lassú tűzön 3-4 percig pároljuk. Óvatosan átforgatjuk, hogy a bor mindenhol érje, majd levesszük a tűzről.
- A pudinghoz a tejet felmelegítjük, majd beleszórjuk a tört búzát és a csipet sót a tejbe, és főzzük kb. 10 percig. Ezidő alatt a bulgur megdagad (puhul).
- A tejszínben elkeverjük a cukrot és a pudingport, majd a bulgurba keverjük és folytonos keverés közben besűrítjük. A sűrű masszát az előkészített formákba szedjük, a tetején elrendezzük a barackszeleteket vagy 1-1 fél barackot, majd mindegyiket meglocsoljuk még egy kanál boros sziruppal.
- Előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Langyosan tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2214
- Feltöltés dátuma: 2012. július 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nicki
57 recept
A bulgur tulajdonképpen tört búza. Leginkább a közel-keleti és a török konyha által kedvelt köret. Az íze enyhén a dióra emlékeztet. A bulgur gazdagabb rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, mint a rizs. Glikémiás indexe 46, míg a sima rizsé 70-90 körül van. B-vitamin és vas is van benne jócskán, ezért nagyon sok dietetikus javasolja a fogyasztását.