r
Nosalty Logó

Bulgurpuding vörösboros őszibarackkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nicki
Bulgurpuding vörösboros őszibarackkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pudinghoz

A barackhoz

A forma kikenéséhez

Összesen 463 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pudinghoz

A barackhoz

A forma kikenéséhez

Összesen 2313 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pudinghoz

A barackhoz

A forma kikenéséhez

Összesen 162 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 463 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2448.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    619 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    935 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410 g
  • Cukor
    199 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    793.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    406 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    725 micro
  • β-crypt
    245 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    773 micro
Összesen 2313 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

A pudinghoz

A barackhoz

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A pudinghoz

  1. Hőálló edényeket (szufléformákat) vékonyan kikenjük margarinnal, majd megszórjuk a morzsával. A sütőt előmelegítjük.
  2. A barackokat kimagozzuk, héját lehúzzuk. Ha nehezen jönne le a héja, pár percre forró vízbe dobjuk.
  3. A vörösbort a fűszerekkel és a cukorral egy nagyobb lábasban feltesszük melegedni. Rázogatjuk, átkeverjük, hogy a cukor elolvadjon és hagyjuk forrni kb. 10 percig, amíg kezd kicsit sűrűsödni (elforrja a levét), majd beletesszük a félbevágott (cikkekre vágott) barackot, és lassú tűzön 3-4 percig pároljuk. Óvatosan átforgatjuk, hogy a bor mindenhol érje, majd levesszük a tűzről.
  4. A pudinghoz a tejet felmelegítjük, majd beleszórjuk a tört búzát és a csipet sót a tejbe, és főzzük kb. 10 percig. Ezidő alatt a bulgur megdagad (puhul).
  5. A tejszínben elkeverjük a cukrot és a pudingport, majd a bulgurba keverjük és folytonos keverés közben besűrítjük. A sűrű masszát az előkészített formákba szedjük, a tetején elrendezzük a barackszeleteket vagy 1-1 fél barackot, majd mindegyiket meglocsoljuk még egy kanál boros sziruppal.
  6. Előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Langyosan tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2212
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A bulgur tulajdonképpen tört búza. Leginkább a közel-keleti és a török konyha által kedvelt köret. Az íze enyhén a dióra emlékeztet. A bulgur gazdagabb rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, mint a rizs. Glikémiás indexe 46, míg a sima rizsé 70-90 körül van. B-vitamin és vas is van benne jócskán, ezért nagyon sok dietetikus javasolja a fogyasztását.

Hozzávalók

A pudinghoz

A barackhoz

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...