r
Nosalty Logó

Bukta Gabys konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Bukta Gabys konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 812 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 4874 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 321 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 812 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.1 g

Zsír

  • Összesen
    233.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2290.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    714 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    821 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    591.3 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    88 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 4874 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A kenyérsütőbe a fenti sorrendbe beletesszük a tészta hozzávalóit, és dagasztó (kelesztő)programra állítjuk. Aki kézzel dagasztja, rugalmas tésztát kell készítenie.
  2. Ha megkelt, lisztezett nyújtódeszkára borítjuk, leheletnyi liszttel átgyúrjuk. Kb 1 cm vékonyra, téglalap formájúra kinyújtjuk, egyforma -hosszúkás- nagyságúakra vágjuk (14-15 db lesz).
  3. Kézzel egyenként még lapítunk rajtuk (kb. fél cm lesz), és a felénk eső részére ráteszünk 1-1,5 tk lekvárt, a két szélét ráhajtjuk, majd felgöngyöljük.
  4. Olajjalleheletnyi vékonyan kikent tepsibe rakosgatjuk (a tekerés alja alulra essen), de ne szorosan, mert még kelni fog.
  5. A tetejére: megmelegítjuk a tejet, beleöntjük az olajat, összekeverjük, és ráöntjük a buktákra. Állni fog benne, de nem baj, mert sülés közben felszívja!
  6. Előmelegített sütőben, normál hőfokon 40-50 perc alattmegsül.
  7. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 36x27
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 655
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 63821
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valamikor régen a neten olvastam a receptet, picit módosítottam rajta és kipróbáltam. A kenyérsütőben kelesztve nem munkaigényes. A többi pedig már gyorsan megy. Nálunk ez "A" bukta, foszlós, könnyű, puha, finom. Természetesen a lekváron kívül bármi mással is megtölthető.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...