r
Nosalty Logó

Bukta áfonyalekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bukta áfonyalekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 824 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3293 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 824 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2070 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    916 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    585.9 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    639 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    430 micro
  • Kolin:
    557 mg
  • Retinol - A vitamin:
    610 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 3293 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt összemorzsoljuk, és felfuttatjuk a langyos tejben, amiben 1 ek cukrot feloldottunk.
  2. A lisztet beleöntjük egy nagyobb tálba, rászórjuk a vaníliás és a sima cukrot, utána a 2 tojássárgája jön. Ebben a fázisban kicsit kézzel beleturkálunk, és összekeverjük. Majd a felolvasztott (nem meleg!) margarint ráöntjük, és kézzel tovább morzsoljuk a tésztát. Következő fokozatként a felfuttatott élesztős tejjel jól összegyúrjuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
  3. A meggyúrt tészta tetejét megszórjuk kis liszttel, majd letakarjuk és meleg, langyos helyre tesszük. 30-45-60 perc alatt (attól függ, milyen meleg van, és hogy kel meg a tészta) megkel magától, ez a láblógatás időszaka.
  4. A megkelt tésztát meglisztezett nyújtólapon fél cm-re nyújtjuk, és tetszőleges méretű (én 5x7-es méretben kb.) darabokat szabunk ki belőle, amire rátesszük a lekvárt, és jól összehajtogatjuk. Tetejét megkenjük az összekevert egész tojással.
  5. Sütőpapíros tepsiben 170 fokon (alsó sütésen szoktam) pirulásig sütjük, az ember szemének tetszően. Másnapra is puha és lágy marad, bár nem gyakran éli túl az első napot! :)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5662
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 28.

Ajánló

Reggelire, ebédre, vacsorára, nassolni, vendégvárónak, bármikor! Másnap is puha, lágy marad (ha zacskóba tesszük), sőt még 30 éves tapasztalattal rendelkezők is megkövetnek, ha megkóstolják. Egyszerűen ellenállhatatlan.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Évek óta variálok, és végre elértem a tökéletes bukta készítéséig, fiatal korom ellenére! Lehetetlen elrontani, és aki nem szereti a buktát, az is meg fogja szeretni. Figyelem, egy adag kevés szokott lenni, ha vendégek jönnek! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...