r
Nosalty Logó

Bújtatott almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bújtatott almás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

Az öntethez

Összesen 417 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

Az öntethez

Összesen 3329 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

Az öntethez

Összesen 197 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 417 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    153.9 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1077 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4995.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1368 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    2005 mg
  • Nátrium
    1348 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444.1 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    830.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1367 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    664 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1330 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1183 micro
Összesen 3329 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 197 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

Az öntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. Almákat meghámozzuk, fél cm vastag cikkekre vágjuk, és a citrom levével meglocsoljuk.
  2. A vajat a cukorral krémesre keverjük. A citrom héját és a tojásokat egyenként hozzáadjuk a vajas krémhez.
  3. A lisztet sütőporral elkeverjük, felváltva a tejjel a masszához adjuk, és egy 26 cm-es tortaformába öntjük.
  4. Az almacikkeket szépen körben kicsit a tésztába nyomkodjuk.
  5. Az öntethez a hozzávalókat összekeverjük, és a tészta tetejére öntjük.
  6. 45 percig sütjük.Porcukorral meghintve találjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 528
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 52735
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik kedvenc receptemet szeretném megosztani. Rengeteg alkalommal elkészítettem már, szezonálisan ősszel és télen, alma ugyanis mindig van itthon a gyümölcskosárban. A sütit egy tejfölös öntet teszi különlegessé, de persze nincs tejföl íze.:-) Egyszerű finom mutatós, mi kell más?

Hozzávalók

A tésztához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...