r
Nosalty Logó

Buffalo karfiol

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Happygirlkitchen
Buffalo karfiol
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Buffalo karfiol

Mártogatós

Összesen 549 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Buffalo karfiol

Mártogatós

Összesen 1097 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Buffalo karfiol

Mártogatós

Összesen 69 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1479.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 549 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2959.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    1760 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    837 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    510 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    445 micro
Összesen 1097 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

Buffalo karfiol

Mártogatós

Elkészítés

Buffalo karfiol

  1. Egy nagy tálban keverjük össze a paprikát, a lisztet, a római köményt, a fokhagymát vagy port, adjuk hozzá a sót, majd öntsük hozzá a kefirt vagy az írót. Keverjük át alaposan, így egy sűrű masszát kapunk, ami kicsit folyós. Ha nagyon folyós pici lisztet, ha nagyon sűrű pici kefirt keverjünk még hozzá. A karfiol rózsáit tegyük bele a masszába és alaposan forgassuk meg benne.
  2. Egy sütőpapírt helyezzünk egy tepsire és a mázas karfiol rózsákat szedjük a tepsire. Előmelegített sütőben 190 fokon süssük meg, amíg megpuhul a karfiol és egy picit a szélei ropogósra sülnek.
  3. A juharszirupot a vajjal egy kis lábasban melegítsük fel, adjunk hozzá chiliszószt (elhagyható), majd sütés közben kenjük meg a karfiolokat ezzel a mázzal és süssük készre.
  4. Az uborkát vágjuk fel hozzá.

Mártogatós

  1. Közben készítsük el a mártogatóst! A joghurthoz a majonézt és a petrezselymet hozzáadjuk és összekeverjük. Pici sót tehetünk bele, majd felhasználásig tegyük a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6965
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Buffalo karfiol
Happygirlkitchen 59 recept

Hozzávalók

Buffalo karfiol

Mártogatós

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...