r
Nosalty Logó

Bruschetta Ágica konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Ágica-92
Bruschetta Ágica konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Alap

Paradicsomos feltét

Gombás feltét

Padlizsános feltét

Összesen 509 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Alap

Paradicsomos feltét

Gombás feltét

Padlizsános feltét

Összesen 1020 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Alap

Paradicsomos feltét

Gombás feltét

Padlizsános feltét

Összesen 81 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    510 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1106 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    652 micro
Összesen 509 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    61.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1391.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    523 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1020.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2212 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1304 micro
Összesen 1020 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    831 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

Alap

Paradicsomos feltét

Gombás feltét

Padlizsános feltét

Elkészítés

Alap

  1. A hagymát apróra vágjuk. A paradicsomot felkockázzuk. A bazsalikomot is apróra vágjuk.
  2. Az apróra vágott zöldségeket összekeverjük. Hozzáadjuk az olívaolajat, a balzsamecetet és ízlés szerint egy kevés sót (el is hagyható).

Paradicsomos feltét

  1. A gombát felaprítjuk.
  2. Serpenyőben megmelegítjük az olívaolajat, beledobjuk a felaprított fokhagymát (vigyázzunk, ne égjen oda, mert akkor keserű íze lesz). Belerakjuk a felaprított gombát. Ekkor sok leve lesz. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Miután a leve elfőtt, felöntjük a fehérborral. Azt is megvárjuk, hogy elpárologjon. Ízlés szerint lepirítjuk, és hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet.

Gombás feltét

  1. A padlizsánt megmossuk, feldaraboljuk és besózzuk. Kb. 30 percet állni hagyjuk, majd lemossuk a sót, és szárazra törölgetjük.
  2. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, beledobjuk a fokhagymát, majd a padlizsánt. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és finom ropogósra sütjük.

Padlizsános feltét

  1. A bagettből szeleteket vágunk, majd egy kis fokhagymás olívaolajban megpirítjuk.
  2. Ha mindennel készen vagyunk nincs más hátra, minthogy a bagettekre pakoljunk a finom feltétjeinkből, és jól lakjunk vele :)
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2039
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 02.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Ágica-92 47 recept

Nem régen kiköltöztem Szicíliába, a napom egyik kedvenc része, hogy friss alapanyagokból készítem el az ételeket:) 

Hozzávalók

Alap

Paradicsomos feltét

Gombás feltét

Padlizsános feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...