r
Nosalty Logó

Brownie kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Brownie kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 550 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 6577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 409 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 550 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.3 g

Zsír

  • Összesen
    394.1 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    1462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7398.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    1548 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    855 mg
  • Foszfor
    3259 mg
  • Nátrium
    1457 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    687.5 g
  • Cukor
    372 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    834 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2065 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    485 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1388 micro
Összesen 6577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 409 kcal

Elkészítés

  1. A csokit vágjuk kockára, kb. 2/3-át olvasszuk fel gőz fölött. 1/3-át tegyük félre.
  2. A diót késsel vágjuk apróra, és keverjük hozzá az egyharmad csokihoz.
  3. A vajat 100 g cukorral és vaníliás cukorral keverjük habosra. A tojások fehérjét és sárgáját válasszuk szét, majd a sárgákat adjuk egyenként a vajas masszához, utána a kissé kihűlt olvasztott csokit, a tejet, a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet és a darabos dió-csoki keveréket.
  4. Elég sűrű, nehezen keverhető masszát kapunk. Ezt fellazítjuk egy kicsit. Mégpedig úgy, hogy a tojásfehérjéket a másik 100 g cukorral és pici sóval kemény habbá verjük, majd 3 részben hozzákeverjük a csokis nehéz masszához.
  5. Kuglóf vagy más formába töltve kb. 40-45 percig sütjük, légkeveréssel 140-150 fokon, normál sütőben kb. 170 -180 fokon.
  6. Ellenőrizzük, hogy átsült-e egy pálcikával, de mint minden csokis süti, ez is akkor az igazi, ha nem sül túl.
  7. Dekorálhatjuk csak porcukorral vagy csokiöntettel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 285
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 42262
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindegy, hogy milyen csokis süti, torta, csoki szuflé, csokis pie, stb., a receptek mindig hasonlóak, mégis minden alkalommal az elkészítési mód és sütési mód függvényében más-más lesz a csokicsoda íze.:-) Ez a kuglóf inkább a brownie-hoz áll közelebb, de mégsem sűrű és nehéz annyira a tésztája, mint azt egy brownie-tól elvárnánk. Frissen, még melegen az olvadozó csokidarabokkal nagyon finom, szaftos, omlós...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...