r
Nosalty Logó

Bronzgaluska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Bronzgaluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

A szószhoz

Összesen 600 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

A szószhoz

Összesen 5992 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

A szószhoz

Összesen 360 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 600 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.9 g

Zsír

  • Összesen
    351 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    542 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2932.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    749 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    1211 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    650.3 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    431.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1934 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1898 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 5992 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 360 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A forgatáshoz

A szószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a mixer keverőtáljába öntjük, egy mélyedést csinálunk a közepébe, ide tördeljük az élesztőt, amit egy kis cukorral és a rizstejjel (más alternatív tej is jó) keverünk el.
  2. Közben egy kisebb pohárban 2 csapott evőkanál lenmaglisztet 6 evőkanál rizstejjel elkeverünk és hagyjuk kocsonyásodni.
  3. Ha felfutott a liszt közepén az élesztő, ez maximum 10 perc, akkor hozzáadjuk a többi hozzávalót: a lemagliszt-keveréket, egy csipet sót, és az olvasztott VEGÁN vajat/margarint. Ezekkel jól összedolgozzuk.
  4. Kézzel összegömbölyítjük a tésztát, majd a tálban letakarva, a pulton egy órát hagyjuk kelni.
  5. A megkelt tésztát kinyújtjuk, nem kell vékonyra csak egy csíkba, majd fém tésztavágóval felezzük és 30 darabba vágjuk. Ezeket kis gömbökbe gyúrjuk.

A forgatáshoz

  1. Egy sütőformát - ez lehet tál vagy tortaforma is - kikenünk vegán vajjal, és megszórjuk vékonyan barna cukorral.
  2. A kis golyókat egyenként először az olvasztott VEGÁN vajba, majd a darált pekán + cukor keverékbe forgatjuk, végül a formába, egymás mellé állítjuk.
  3. Ha van maradék vaj vagy darált dió, akkor azt szórjuk/öntsük a golyókra, végül nyomkodjunk egy-egy pekándiót rájuk.
  4. Így mehetnek az előmelegített sütőbe úgy 35-40 percre sülni.

A szószhoz

  1. A cukrot egy szószos edényben megolvasztjuk.
  2. Hozzáadjuk a vajat, majd gyöngyözve forraljuk, ameddig szépen bebarnul.
  3. Végül hozzákeverjük a növényi tejszínt, amivel ugyancsak gyöngyözve forraljuk további 5 percig.
  4. Ezt a karamellszószt - amiből készíthetünk nyugodtan dupla mennyiséget - öntjük a bronzgaluska tetejére tálaláskor. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 1237
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 16.

Ajánló

Karácsonyra vagy hideg napokon egy kiadós leves után nagyszerű!

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények
további kategória: mentes receptek kategória: tojásmentes receptek

Receptjellemzők

Az aranygaluska egy továbbgondolt változatai az ezüst- és a bronzgaluska, most az utóbbit láthatjátok. Idén készítsétek így ezt a finomságot! Ez most egy vegán verzió, de természetesen vajjal és tejszínnel is tökéletesen működik. Az eredeti receptben – ezt az ezüstgaluska receptemnél megtaláljátok - a két tojás kiváltására itt a lenmagliszt plusz egy kis rizstej szolgál.

Hozzávalók

A tésztához

A forgatáshoz

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...