Brokkolisaláta feta sajttal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
223
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
887
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1368.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 316 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 234 mg
-
Nátrium 772 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 156.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 84 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 436 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 1221 micro
Összesen
223
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.3 g
Zsír
-
Összesen 63.7 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5475.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 1263 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 935 mg
-
Nátrium 3089 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 625.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 403 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 294 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 334 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 289 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 250 micro
-
α-karotin 177 micro
-
β-karotin 1745 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 4884 micro
Összesen
887
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 548.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 309 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 175 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 258 micro
-
Lut-zea 489 micro
Összesen
88
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A brokkolit megmossuk, a szárát levágjuk, és lobogó, sós vízben feltesszük főni. Mindössze pár percre van szüksége, mindenképpen vigyázni kell, hogy roppanós maradjon, ne főjön szét.
- A lilahagymát megpucoljuk, és félkarikára vágjuk. Nagyjából szétszedegetjük a szálakat, és egy nagyobbacska tálba szórjuk.
- A paradicsomot apróra felkockázzuk, és mehet a hagyma után.
- A fokhagymát megpucoljuk, a kés lapjával rátehénkedünk, majd felszeleteljük.
- Az olajbogyót felkarikázzuk, és szintén a tálba dobjuk (ez szinte bármilyen lehet: zöld, fekete vagy paprikával töltött is).
- A feldarabolt zöldségekhez hozzáadjuk az ízesítőket, fűszereket is: a nagyon kevés sót (a feta sajt már amúgy is sós), a frissen őrölt fekete borsot, a pesto-t, az oregánót, az olívaolajat, és jó alaposan összekutyuljuk az egészet.
- A feta sajtot egyszer egy centiméteres kockákra vágjuk, és ezt is hozzáadjuk a zöldségekhez. Innentől kezdve már nem szabad egyszerűen megkeverni, csak összeforgatni, különben a feta sajt teljesen szétesik. (Ajánlom, hogy puhább feta sajtot használjunk hozzá, az én tapasztalataim szerint azzal finomabb lesz a saláta.)
- A roppanósra főtt brokkolit rózsákra szedjük, és hozzáadjuk a salátához. Óvatosan összeforgatjuk. Ha van idő rá, akkor pár órát hűtőszekrényben pihentetjük. De melegen is nagyon finom.
- Receptkönyvben: 206
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 21463
- Feltöltés dátuma: 2011. október 07.
Ajánló
Akkor is ezt készítem, ha úgy érzem, hogy felcsússzant rám pár kiló, akkor is, ha a párom kiköveteli, vagy ha éppen vendégek jönnek és kérik, hogy megint "azt a brokkolisat" csináljam nekik. :) Az egyik első recept, ami a blogomra felkerült, és ami kedvet adott hozzá, hogy újabb ízekkel kisérletezze. Jó étvágyat hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Évekkel ezelőtt láttam valami hasonlót egy tévéműsorban. Annyira megtetszett, hogy elkészítettem a saját változatomat. Nagyon finom és laktató. Ezt a salátát még azok is szokták szeretni, akik a brokkolival hadilábon állnak. Kipróbáltam már minden ismerősömön ezt a receptet, és eddig mindenkinek ízlett. Ez egy olyan saláta, amire a pasik sem húzzák a szájukat.