r
Nosalty Logó

Brokkolisaláta feta sajttal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Brokkolisaláta feta sajttal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

223
Kalória
10.1g
Fehérje
11.9g
Szénhidrátok
15.9g
Zsír
156.4g
Víz
44.5g
Koleszterin
3.1g
Rost
2.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 887 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1368.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    156.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1221 micro
Összesen 223 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    63.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5475.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1263 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    935 mg
  • Nátrium
    3089 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    625.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    294 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    334 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    1745 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4884 micro
Összesen 887 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    258 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 88 kcal

Elkészítés

  1. A brokkolit megmossuk, a szárát levágjuk, és lobogó, sós vízben feltesszük főni. Mindössze pár percre van szüksége, mindenképpen vigyázni kell, hogy roppanós maradjon, ne főjön szét.
  2. A lilahagymát megpucoljuk, és félkarikára vágjuk. Nagyjából szétszedegetjük a szálakat, és egy nagyobbacska tálba szórjuk.
  3. A paradicsomot apróra felkockázzuk, és mehet a hagyma után.
  4. A fokhagymát megpucoljuk, a kés lapjával rátehénkedünk, majd felszeleteljük.
  5. Az olajbogyót felkarikázzuk, és szintén a tálba dobjuk (ez szinte bármilyen lehet: zöld, fekete vagy paprikával töltött is).
  6. A feldarabolt zöldségekhez hozzáadjuk az ízesítőket, fűszereket is: a nagyon kevés sót (a feta sajt már amúgy is sós), a frissen őrölt fekete borsot, a pesto-t, az oregánót, az olívaolajat, és jó alaposan összekutyuljuk az egészet.
  7. A feta sajtot egyszer egy centiméteres kockákra vágjuk, és ezt is hozzáadjuk a zöldségekhez. Innentől kezdve már nem szabad egyszerűen megkeverni, csak összeforgatni, különben a feta sajt teljesen szétesik. (Ajánlom, hogy puhább feta sajtot használjunk hozzá, az én tapasztalataim szerint azzal finomabb lesz a saláta.)
  8. A roppanósra főtt brokkolit rózsákra szedjük, és hozzáadjuk a salátához. Óvatosan összeforgatjuk. Ha van idő rá, akkor pár órát hűtőszekrényben pihentetjük. De melegen is nagyon finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 3 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Évekkel ezelőtt láttam valami hasonlót egy tévéműsorban. Annyira megtetszett, hogy elkészítettem a saját változatomat. Nagyon finom és laktató. Ezt a salátát még azok is szokták szeretni, akik a brokkolival hadilábon állnak. Kipróbáltam már minden ismerősömön ezt a receptet, és eddig mindenkinek ízlett. Ez egy olyan saláta, amire a pasik sem húzzák a szájukat.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vöröslencse előétel

Ha az egészséges étkezést részesíted előnyben, akkor szinte kötelező ezzel az előétellel kezdened az étkezést. Egyszerű, de kompakt étel, bármi mellé szuperül illik.

BioValue

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!