r
Nosalty Logó

Brokkolis rakottas eleker konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Brokkolis rakottas eleker konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 604 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3622 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    965.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    425 micro
  • β-karotin
    1171 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    759 micro
Összesen 604 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.7 g

Zsír

  • Összesen
    143 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5794.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    338 mg
  • Kálcium
    922 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1531 mg
  • Nátrium
    2604 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1004 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    323 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1409 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    2552 micro
  • β-karotin
    7029 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4551 micro
Összesen 3622 kcal
  • 12% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    147 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és félretesszük.
  2. A brokkolit rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük. A megfőtt brokkolit leszűrjük, és burgonyatörővel apróra törjük, majd belekeverjük a főzőkrémet.
  3. A közepes méretű sárgarépát megtisztítjuk, és vékony csíkokra lereszeljük, majd a masszához keverjük.
  4. A sonka és vagy a bacon csíkokat kevés olajon megpirítjuk, és a brokkolis masszához keverjük.
  5. A tésztát össze is keverhetjük a brokkolis masszával, de én inkább rétegekben fektettem a tepsibe. Tészta-massza-tészta-massza-tészta, és a tetejére reszelt sajtot szórunk.
  6. 180 C-on addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: közepes
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2959
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 14.

Ajánló

A hulala receptversenyre szeretném nevezni a receptet!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors recept, abból készült, amit találtam itthon.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...