r
Nosalty Logó

Brokkolis lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Maria.
Brokkolis lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 532 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2122 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1061.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    156 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2151 micro
Összesen 532 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.7 g

Zsír

  • Összesen
    84.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4247.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1568 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1207 mg
  • Nátrium
    1004 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    624 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    846 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    544 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    626 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    891 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    649 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    2310 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8603 micro
Összesen 2122 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A besamel mártáshoz a vajat kis lángon megolvaszjuk, megszórjuk a liszttel, és picit pirítjuk, majd felöntjük a tejjel, amit előzőleg megmelegítettünk. Sóval, borssal, szerecsendióval és bazsalikommal ízesítjük folyamatos keverés mellett, míg besűrűsödik.
  2. A brokkolit megpároljuk egy kis vajon, sóval és fehérborssal ízesítjük.
  3. Tűzálló tálba vagy kivajazott tepsibe rakjuk ebben a sorrendben: tészta - besamel - brokkoli - reszelt sajt. Így rétegezünk, az utolsó tésztarétegre besamel és reszelt sajt kerül.
  4. Előmelegített sütőben 20 percig lefedve sütjük, majd 10-15 percig pirítjuk
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 31899
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aki akar, tehet bele darált húst is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...