r
Nosalty Logó

Brokkolis-krumplis mustáros tepsis máj

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Neeta
Brokkolis-krumplis mustáros tepsis máj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 324 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1295 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    812.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    793 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4125 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    866 micro
Összesen 324 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1749 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3250 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1903 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1021.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16605 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    395 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3173 micro
  • Kolin:
    1074 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16498 micro
  • α-karotin
    116 micro
  • β-karotin
    1176 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    3465 micro
Összesen 1295 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1066 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1059 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    13 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsük elő a májat (hidd el, jobb, ha ezzel kezdesz, mert nagyon pepecs meló). Mossuk meg, távolítsuk el róla a nem odaillő dolgokat, és daraboljuk fel nagyobb darabokra.
  2. Szedjük rózsáira a brokkolit, a krumplikat hámozzuk meg, és daraboljuk fel nagyobb darabokra. Tegyük fel főni a krumplit sós vízben, és ha van párolóbetétünk, tegyük a krumpli fölé benne a brokkolit.
  3. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  4. A mártás hozzávalóit keverjük össze (mustár, tejföl, méz, citromlé, bors, majoránna, és pár ek. olaj, hogy jó folyós legyen, és majd mindent szépen beterítsen).
  5. Öntsük a tepsibe a megfőtt krumplit és a megpárolódott brokkolit, szórjuk közé a nagyobb gerezdekre vágott hagymát és fokhagymát, majd a májat. Öntsük nyakon a mártással, és óvatosan forgassuk át, rázzuk össze.
  6. Mehet is a sütőbe 200 fokon 30 percre.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2210
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még soha nem készítettem májat, úgyhogy most is merész voltam, mert nem csak egy teljesen új alapanyaggal dolgoztam, de még nem is egy bevált recepthez nyúltam... Be kell valljam, igazán jól sikerült! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...