r
Nosalty Logó

Brokkolis és kolbászos lepények

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Brokkolis és kolbászos lepények
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1477 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 4429 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 229 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    86.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5156.9 g
  • Cink
    220 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    988 mg
  • Vas
    170 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    1092 mg
  • Nátrium
    2530 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    101 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    965 micro
Összesen 1477 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.5 g

Zsír

  • Összesen
    260.7 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    603 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15470.7 g
  • Cink
    660 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    2963 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    3277 mg
  • Nátrium
    7589 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    879.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1218 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1143 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    856 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2895 micro
Összesen 4429 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    797.7 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A brokkolit megpároljuk sós vízben, majd a nagyobb rózsákat szeleteljük.
  2. A hagymát felkarikázzuk, és megfonnyasztjuk egy kevés olajon. A kolbászt fekarikázzuk.
  3. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
  4. Egy tepsit kikenünk margarinnal, és megszórjuk liszttel.
  5. A sütőt előmelegítjük.
  6. A tésztából gombócokat formálunk, és tenyerünkkel kilapítjuk úgy, hogy kb 10-12 cm átmérőjű köröket kapjunk
  7. A lepényeket tepsire helyezzük, megkenjük őket 1 ek tejföllel, megszórjuk a fonnyasztott hagymával, rátesszük a kolbászt vagy a brokkolit, és megszórjuk sajttal.
  8. Sütőben megsütjük. (Ebből a mennyiségből 7-8 lepénykét kapunk, de csinálhatunk kisebbeket is.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5355
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 15.

Ajánló

A feltétet ízlés szerint válogathatjuk, variálhatjuk. Tehetünk rá paradicsomkarikákat, gombát, kukoricát, virslit, felvágottat, cukkinit, főtt császárszalonnát, csirkemell maradékot, vagy bármit, amit egy pizzára is rátennénk. Ugyanis majdnem olyan, mint egy minipizza, de a tésztája nem élesztős, hanem nagyon finom, könnyű. Így azok is elkészíthetik, akik egyébként nem kedvelik az élesztős dolgokat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy korábbi Nők Lapjában találtam ezt a receptet. Az eredeti receptben nem brokkoli, hanem paradicsomkarikák voltak.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...