r
Nosalty Logó

Brokkolis és kolbászos lepények

0,0

0 ÉRTÉKELÉS9 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Brokkolis és kolbászos lepények
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

1477
Kalória
60.2g
Fehérje
111.4g
Szénhidrátok
86.9g
Zsír
293.2g
Víz
201g
Koleszterin
5.8g
Rost
10.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1477 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 4429 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 229 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    86.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5156.9 g
  • Cink
    220 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    988 mg
  • Vas
    170 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    1092 mg
  • Nátrium
    2530 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    293.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    101 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    965 micro
Összesen 1477 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.5 g

Zsír

  • Összesen
    260.7 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    603 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15470.7 g
  • Cink
    660 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    2963 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    3277 mg
  • Nátrium
    7589 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    879.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1218 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1143 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    856 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2895 micro
Összesen 4429 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    797.7 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A brokkolit megpároljuk sós vízben, majd a nagyobb rózsákat szeleteljük.
  2. A hagymát felkarikázzuk, és megfonnyasztjuk egy kevés olajon. A kolbászt fekarikázzuk.
  3. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
  4. Egy tepsit kikenünk margarinnal, és megszórjuk liszttel.
  5. A sütőt előmelegítjük.
  6. A tésztából gombócokat formálunk, és tenyerünkkel kilapítjuk úgy, hogy kb 10-12 cm átmérőjű köröket kapjunk
  7. A lepényeket tepsire helyezzük, megkenjük őket 1 ek tejföllel, megszórjuk a fonnyasztott hagymával, rátesszük a kolbászt vagy a brokkolit, és megszórjuk sajttal.
  8. Sütőben megsütjük. (Ebből a mennyiségből 7-8 lepénykét kapunk, de csinálhatunk kisebbeket is.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Egy korábbi Nők Lapjában találtam ezt a receptet. Az eredeti receptben nem brokkoli, hanem paradicsomkarikák voltak.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!