r
Nosalty Logó

Brokkolis-gombás lasagne

Dina79
Brokkolis-gombás lasagne
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lasagne-hoz

A besamel mártáshoz

570
Kalória
23.4g
Fehérje
52.7g
Szénhidrát
28.8g
Zsír
129.7g
Víz
87.1g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
8.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A lasagne-hoz

A besamel mártáshoz

Összesen 570 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A lasagne-hoz

A besamel mártáshoz

Összesen 3415 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A lasagne-hoz

A besamel mártáshoz

Összesen 142 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1869.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    986 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    129.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1002 micro
Összesen 570 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    140.7 g

Zsír

  • Összesen
    172.5 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11217.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    2722 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1961 mg
  • Nátrium
    5915 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    316.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    778.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1639 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    289 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    366 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    958 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1454 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    2215 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6014 micro
Összesen 3415 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

A lasagne-hoz

  1. A brokkolit apró rózsákraszedjük, és sós vízben feltesszük főzni. Nem főzzük meg teljesen, csak annyira, hogy még épp roppanós maradjon.
  2. Egy lábasban 2 ek olajat hevítünk, rátesszük a szeletelt gombát, enyhén sózzuk, borsozzuk,és fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Közben a póréhagymát vékony karikára vágjuk.
  4. Amikor a gomba megpuhult, hozzáadjuk a felvágott póréhagymát,és addig pároljuk tovább, amíg a hagyma épp megpuhul.
  5. Besamell mártáshoz:10 dkg vajat felolvasztunk, majd hozzáadunk 5 ek lisztet. Óvatosan megpirítjuk, ügyelve arra, hogy ne égjen meg!
  6. Ha a liszt megpirult, felöntjük 7 dl tejjel, és csomómentesre keverjük.
  7. Ízesítjük ízlés szerint sóval, borssal és őrölt szerecsendióval.
  8. Összeforraljuk. Nem lesz túl sűrű, mártás állagú, de pont az a cél, hogy hígabb mártást kapjunk, így a tészta meg tud puhulni sütés közben.
  9. A lasagne összeállításához: egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal. Az aljára teszünk egy kevés besamellt, erre teszünk egy sornyers tésztát, ráhalmozzuk a póréhagymás gombát, rászórjuk a brokkolit, öntünk rá a mártásból, majd befedjük a maradék tésztával.
  10. A tészta tetejére öntjük a maradék besamellt, és megszórjuk reszelt sajttal.
  11. Előmelegített sütőben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Az örök kedvenc!! Legyen szó bármilyen tésztáról, bármilyen szósszal, mártással, raguval... Nálam minden formában nyerő! Anno komoly küzdelmet folytattam a párommal, aki még a spagettit sem akarta megenni... Ma pedig már figyelnem kell, mert hamar képes eltűnni bármilyen tészta étel. :) Szerintem a legsokoldalúbban elkészíthető ételek egyike, mindenki megtalálja a számára tökéletes variációt. Paradicsomos, tejszínes, tejszínes-kapros, besamell, hogy csak a mártásokat említsem. Tölteléknek: darált hús, ragu, zöldségek számtalan változata... A tetején jó sok reszelt sajttal... Csempészhetünk bele füstölt sajtot is! :) Hmm... Azt hiszem látszik az olasz ételek iránti szenvedélyem. :) Ezt a zöldséges változatot először készítettem, de lesz ismétlés!! Már sütés közben mennyei illat lengte be a konyhát... Alig bírtam kivárni, hogy elkészüljön! :) Jelen esetben nagyobb tepsiben készítettem, ezért nem lett réteges, de nyugodtan lehet kisebb tepsiben készíteni, és akkor több réteget lehet csinálni. Nem lehet nem kipróbálni!!! :)

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...