r
Nosalty Logó

Brokkolis fornetti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Iluska
Brokkolis fornetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 587 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1762 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    136 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1501 micro
Összesen 587 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    122 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2249.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    1416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    407.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    282 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    310 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    1148 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4503 micro
Összesen 1762 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    446 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha fagyasztottan vásároltuk a tésztát, akkor 2-3 órával a készítés előtt olvasszuk ki. Addig készítsük el a tölteléket. A zsíron pirítsuk meg a szalonnát, amit kis darabokra vágtunk. A lila hagymát adjuk hozzá kockára vágva. Fonnyasszuk meg. A brokkolit mosás után, kis darabokra tördeljük hozzá. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel, bazsalikommal, tört fokhagymával ízesítjük. Lefedve puhára pároljuk.
  2. Ha kiolvadt a tészta, enyhén lisztezett deszkán 2 mm vastagságúra nyújtjuk. Téglalap alakúra vágjuk, a hosszabbik oldalára teszünk a töltelékből, amit majd ráhajtunk, azt pedig bevagdossuk. Miután megtörtént a ráhajtás, jól lenyomkodjuk. Sütőpapíros tepsire pakoljuk. Tojássárgájával átkenjük.
  3. 200 fokra előmelegített sütőben halványra sütjük. Langyosan tálaljuk. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1108
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 15.

Ajánló

Ha ajánlhatok a receptjeim közül elé valamit: Tejfölös-zöldbabos csirkegulyás Kacsaleves Iluskától Hentesleves Zöldborsóleves májgaluskával Paradicsomos húsgombóc Iluskától

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A leveles  tészta  a legelőkelőbb péksütemények alapanyaga. Könnyű és réteges, roppanós és puha, nedves és száraz érzetek tökéletes keveredése. Sósan, édesen, tekerve, hajtogatva, csomagolva is a legjobb tészta a világon...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...