r
Nosalty Logó

Brokkolis csirkemell Kmanci konyhájából

Kmanci
Brokkolis csirkemell Kmanci konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

513
Kalória
47.6g
Fehérje
11.7g
Szénhidrát
30.5g
Zsír
289.9g
Víz
158.7g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
6.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 513 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1537 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1399 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    566 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    289.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1426 micro
Összesen 513 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    142.7 g

Zsír

  • Összesen
    91.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    476 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4197 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1163 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1698 mg
  • Nátrium
    968 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    869.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    597 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    274 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    314 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    498 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1162 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4279 micro
Összesen 1537 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 112 kcal

Elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, és sós vízben előfőzzük annyira, hogy még ropogós maradjon.
  2. Közben a csirkemell szeleteket fűszerezzük, kókuszzsírral kikent tűzálló tálba fektetjük. (Fűszerezéshez én sót, borsot, szerecsendiót és magyaros fűszerkeveréket használtam.)
  3. A joghurtot, a tejszínt és a juhtúrót elkeverjük csomómentesre. Ezt is fűszerezhetjük külön, de vigyázzunk, mert a juhtúró önmagában is elég sós.
  4. Leszűrjük a brokkoli rózsákat, és elrendezzük őket a hússzeleteken. Az egészet leöntjük a joghurtos keverékkel, majd előmelegített sütőbe tesszük.
  5. Kb. 40-45 perc múlva rászórjuk a reszelt sajtot, és aranybarnára pirítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Gyorsan szerettem volna készíteni valami finom vacsorát, az itthon található alapanyagokból.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...