Brokkolis csirkemell
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
125g brokkoli26 kcal
-
150g csirkemellfilé180 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
63g tej35 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
38g gorgonzola132 kcal
-
2g bazsalikom0 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
7g vaj50 kcal
Összesen
610
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
250g brokkoli52 kcal
-
300g csirkemellfilé360 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
125g tej70 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
75g gorgonzola265 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
1223
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
25.4g brokkoli5 kcal
-
30.5g csirkemellfilé37 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.1g vöröshagyma2 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
12.7g tej7 kcal
-
5.1g főzőtejszín7 kcal
-
7.6g gorgonzola27 kcal
-
0.3g bazsalikom0 kcal
-
5.1g sajt18 kcal
-
5.1g paprika1 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
Összesen
125
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.4 g
Zsír
-
Összesen 35.7 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2192.9 g
-
Cink 102 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 514 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 647 mg
-
Nátrium 798 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 253.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 196 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 87 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 389 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1226 micro
Összesen
610
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 106.9 g
Zsír
-
Összesen 71.4 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 384 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4385.8 g
-
Cink 204 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 1028 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 163 mg
-
Foszfor 1295 mg
-
Nátrium 1596 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 506.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 391 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 173 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 174 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 151 micro
-
Kolin: 301 mg
-
Retinol - A vitamin: 325 micro
-
α-karotin 47 micro
-
β-karotin 778 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2453 micro
Összesen
1223
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 445.3 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 249 micro
Összesen
125
kcal
Hozzávalók
-
250 g brokkoli
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 kis db vöröshagyma
-
1 csapott ek finomliszt
-
125 ml tej
-
50 ml főzőtejszín
-
75 g gorgonzola
-
1 ek bazsalikom
Elkészítés
- A brokkolit megtisztítjuk, mossuk, rózsáira szedjük, majd kevés fövő sós vízben kb. 5 percig dinszteljük.
- A húst megmossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk, majd az olaj felébe oldalanként 2-3 percig sütjük, sóval, borssal fűszerezzük. A húst a brokkolival együtt egy kivajazott tűzálló tálba rendezzük.
- A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, majd a maradék olajban megdinszteljük. Rászórjuk a lisztet, világosra pirítjuk, felöntjük a tejjel és a tejszínnel, felfőzzük, kb. 2-3 percig főzzük. A gorgonzolát belemorzsoljuk a mártásba, és felolvasztjuk. Sóval, borssal ízesítjük, megszórjuk az apróra vágott bazsalikommal.
- A mártást ráöntjük a brokkolis-húsra, megszórjuk a reszelt sajttal és a kockákra vágott paprikával. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 20 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 327
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 14840
- Feltöltés dátuma: 2013. december 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Csirkemell filé helyett elkészíthetjük pulykamell szeletekkel is. Tálalhatjuk főtt rizzsel.