r
Nosalty Logó

Brokkolipizza

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Brokkolipizza
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Összeállítás

637
Kalória
49.5g
Fehérje
16.4g
Szénhidrátok
41.8g
Zsír
282.9g
Víz
277.8g
Koleszterin
4.7g
Rost
4.5g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Összeállítás

Összesen 637 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Összeállítás

Összesen 1273 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Összeállítás

Összesen 127 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3413.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    1067 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    824 mg
  • Nátrium
    1389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    282.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    858 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3178 micro
  • Lut-zea
    2439 micro
Összesen 637 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.9 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6827.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    2134 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    1648 mg
  • Nátrium
    2778 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    565.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    782 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    286 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    323 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    632 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    1717 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    6356 micro
  • Lut-zea
    4878 micro
Összesen 1273 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    626 micro
  • Lut-zea
    481 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

Összeállítás

  1. A brokkolit megfosztjuk rózsáitól, majd egy gép segítségével felaprítjuk.
  2. Hőálló tálba tesszük, majd 2-3 percig melegítjük a mikrohullámú sütőben. Amikor kivesszük, egy konyharuhára fektetjük, majd addig csavarjuk, amíg az a lehető legtöbb nedvességet felszívja a brokkoliból. Használhatunk több konyharuhát is, vagy csepegtetőt.
  3. Ezután visszahelyezzük a brokkolit egy közepes méretű tálba. Összekeverjük a tojással, parmezánnal, reszelt mozzarellával majd ízlés szerint hozzáadjuk a sót, borsot, és az olasz fűszerkeveréket.
  4. Amikor a massza összeállt, 1-1,5 centi vastag kört formázunk belőle egy sütőpapírral ellátott tepsin, majd a 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk kb. 20 percre, amíg megsül.
  5. A sütőből kivéve ízlés szerint díszítjük, majd a feltétekkel együtt még 15 percre visszarakjuk a sütőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az újragondolt pizzafeltét-kombinációk egyre inkább aranykorukat élik, a tészta hozzávalóin azonban ritkán szokás változtatni. Ez a lisztmentes recept olyanok előtt is megnyitja a különlegesebb ízek kapuit, akik szeretnek a hagyományos keretek között maradni. Nem túl sok, de mégis más, mint a megszokott, a feltét pedig itt is csak rajtad áll.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Petrezselymes tojásfasírt

Valaki mesélt a tojásfasírtról, hogy gyerekkorában mennyire szerette, elmondása alapján próbáltam elkészíteni. A sok petrezselyemtől lesz igazán friss, amolyan nyárias, könnyed ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Juhtúrós puliszka sütőben sütve

Az erdélyi konyha klasszikus fogása a puliszka, de igazából Kelet-Európában erre-arra, mindenfelé találkozhatunk vele, különböző formákban. Az alábbi, juhtúróval, szalonnával és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!