r
Nosalty Logó

Brokkoli hercegnő módra

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
OsztriGa
Brokkoli hercegnő módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 907 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3623 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    64.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1749.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    589 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1072 micro
Összesen 907 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    156.2 g

Zsír

  • Összesen
    259.2 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    752 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6996.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    2355 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    2353 mg
  • Nátrium
    1754 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    755 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1596 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    326 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    559 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1480 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1365 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4287 micro
Összesen 3623 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Brokkolit szedjük rózsáira, és annyi sós vízben, ami ellepi főzzük roppanósra. Kb. 10 perc. Szűrjük le.
  2. 2 kanál olajon süssük jól át a darált húst, sózzuk, fűszerezzük 1 csipetnyi szerecsendióval, majd öntsük fel 1 dl tejszínnel, és forrósítsuk össze kb 5 percig. Húzzuk félre a tűzről.
  3. 2 kanál olajon fonnyasszuk meg az apróra vágott hagymát, majd tegyük rá a rizst (megmosás nélkül!), kicsit pirítsuk együtt (kb. 2 percig) majd öntsük fel 2 csésze forró vízzel. Néha megkevergetve lassú tűzön főzzük meg, nem kell, hogy vajpuhára főjön, akkor jó, ha egy picit "roppan" a rizsszemek közepe, ez kb. 20-25 perc. Öntsük fel a tejszínnel, forrósítsuk át, húzzuk félre a tűzről.
  4. Brokkoli rózsákat szeleteljük fel (szélesebbeket 3 szeletbe, a kisebbeket elég félbe vágni, és a fele mennyiséggel béleljünk ki egy kivajazott hőálló tálat. Tegyük rá a rizst, majd a húst, végül a brokkolik másik felét.
  5. 5 dkg vajat tegyünk serpenyőbe, forrósítsuk fel, tegyük hozzá a lisztet, keverjük el, majd öntsük fel a tejjel. Folytonosan kevergetve sűrítsük be, (én nem szoktam sózni, mert a sajt a tetején majd megteszi) fűszerezzük 1 csipet szerecsendióval. Terítsük be a brokkoli réteget vele.
  6. Szórjuk meg a kétféle reszelt sajttal, szórjuk meg szeletelt mandulával, toljuk forró sütőbe, és kb. 30 perc alatt süssük rózsaszínűre. Tálalásnál szórjuk meg pirított mandulaszeletekkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15645
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 03.

Ajánló

Száraz fehérborral

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brokkoli hercegnő módra
OsztriGa 35 recept

Kb. húsz éves lehettem, amikor először mentem Olaszországba repülővel. Nagy dolog volt ez nekem, pláne, hogy ezt az tette lehetővé, hogy 4-esem volt a lottón. Kint nagynéném fogadott, akivel egyszer közösen főztünk, egy kinti barátja számára. Én ekkor nagyon aktívan tanultam olaszul, így történhetett, hogy annyira figyeltem a beszédjüket, hogy nem vettem észre, hogy a rám bízott hagyma időközben fényt kapott a serpenyőben. No meg, valljuk be, nem olyan nagy baj az a pörköltös alapba...de nem így a rizottónál. Nagynéném rendkívül változatosan tudott káromkodni, mind magyarul, mind olaszul, el lehet képzelni, mi szólt ott 5 percen keresztül. Persze aztán vettünk egy újabb hagymát, majd engem félreállítva, elkészült a tökéletes rizottó. Jó néhány évig nem is akartam rizottót készíteni! És a mai napig nagyon vigyázok, hogy a hagyma makulátlanul fehér maradjon!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...