Brokkoli hercegnő módra
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
125g brokkoli26 kcal
-
75g darált sertéshús137 kcal
-
71 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
31g rizs112 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
50g tej28 kcal
-
25g gruyére sajt103 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g mandula74 kcal
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
500g brokkoli104 kcal
-
300g darált sertéshús546 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
125g rizs448 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
200g tej112 kcal
-
100g gruyére sajt413 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g mandula295 kcal
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
28.8g brokkoli6 kcal
-
17.3g darált sertéshús31 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
7.2g rizs26 kcal
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
11.5g habtejszín34 kcal
-
2.9g vaj21 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
11.5g tej6 kcal
-
5.8g gruyére sajt24 kcal
-
5.8g trappista sajt20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.9g mandula17 kcal
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 39 g
Zsír
-
Összesen 64.8 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1749.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 589 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 588 mg
-
Nátrium 439 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 188.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 399 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 140 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 370 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 341 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1072 micro
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 156.2 g
Zsír
-
Összesen 259.2 g
-
Telített zsírsav 119 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 752 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6996.7 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 2355 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 373 mg
-
Foszfor 2353 mg
-
Nátrium 1754 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 170.5 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 755 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1596 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 277 mg
-
D vitamin: 145 micro
-
K vitamin: 326 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 559 micro
-
Kolin: 372 mg
-
Retinol - A vitamin: 1480 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 1365 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4287 micro
- 12% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 402.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 247 micro
Hozzávalók
-
30 dkg darált sertéshús
-
4 ek napraforgó olaj
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 dl habtejszín
-
5 dkg vaj
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 dl tej
-
10 dkg gruyére sajt
-
10 dkg trappista sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Brokkolit szedjük rózsáira, és annyi sós vízben, ami ellepi főzzük roppanósra. Kb. 10 perc. Szűrjük le.
- 2 kanál olajon süssük jól át a darált húst, sózzuk, fűszerezzük 1 csipetnyi szerecsendióval, majd öntsük fel 1 dl tejszínnel, és forrósítsuk össze kb 5 percig. Húzzuk félre a tűzről.
- 2 kanál olajon fonnyasszuk meg az apróra vágott hagymát, majd tegyük rá a rizst (megmosás nélkül!), kicsit pirítsuk együtt (kb. 2 percig) majd öntsük fel 2 csésze forró vízzel. Néha megkevergetve lassú tűzön főzzük meg, nem kell, hogy vajpuhára főjön, akkor jó, ha egy picit "roppan" a rizsszemek közepe, ez kb. 20-25 perc. Öntsük fel a tejszínnel, forrósítsuk át, húzzuk félre a tűzről.
- Brokkoli rózsákat szeleteljük fel (szélesebbeket 3 szeletbe, a kisebbeket elég félbe vágni, és a fele mennyiséggel béleljünk ki egy kivajazott hőálló tálat. Tegyük rá a rizst, majd a húst, végül a brokkolik másik felét.
- 5 dkg vajat tegyünk serpenyőbe, forrósítsuk fel, tegyük hozzá a lisztet, keverjük el, majd öntsük fel a tejjel. Folytonosan kevergetve sűrítsük be, (én nem szoktam sózni, mert a sajt a tetején majd megteszi) fűszerezzük 1 csipet szerecsendióval. Terítsük be a brokkoli réteget vele.
- Szórjuk meg a kétféle reszelt sajttal, szórjuk meg szeletelt mandulával, toljuk forró sütőbe, és kb. 30 perc alatt süssük rózsaszínűre. Tálalásnál szórjuk meg pirított mandulaszeletekkel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 15645
- Feltöltés dátuma: 2010. december 03.
Ajánló
Száraz fehérborral
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Kb. húsz éves lehettem, amikor először mentem Olaszországba repülővel. Nagy dolog volt ez nekem, pláne, hogy ezt az tette lehetővé, hogy 4-esem volt a lottón. Kint nagynéném fogadott, akivel egyszer közösen főztünk, egy kinti barátja számára. Én ekkor nagyon aktívan tanultam olaszul, így történhetett, hogy annyira figyeltem a beszédjüket, hogy nem vettem észre, hogy a rám bízott hagyma időközben fényt kapott a serpenyőben. No meg, valljuk be, nem olyan nagy baj az a pörköltös alapba...de nem így a rizottónál. Nagynéném rendkívül változatosan tudott káromkodni, mind magyarul, mind olaszul, el lehet képzelni, mi szólt ott 5 percen keresztül. Persze aztán vettünk egy újabb hagymát, majd engem félreállítva, elkészült a tökéletes rizottó. Jó néhány évig nem is akartam rizottót készíteni! És a mai napig nagyon vigyázok, hogy a hagyma makulátlanul fehér maradjon!